Hopp til innhold
Statsbudsjettet 2023
Foto: Hanna Johre / NTB

Statsbudsjettet for Rogaland 2023

Oppsummert

I denne nyhetsflyten gir vi deg svaret for hva statsbudsjettet betyr for folk i Rogaland.

I tillegg har vi publisert disse sakene om budsjettet:

 • Ordføraropprør i Ap mot kraftskattforslaget

  Ap-ordførarane i Stavanger, Sandnes, Klepp, Egersund og Gjesdal er blant 12 Ap-ordførarar i heile landet som er kritiske til skatteauken på kommunalt eigde vasskraftselskap. Denne skatten flyttar berre pengar frå kommunane og til staten, og i tillegg fører den til mindre utbygging og modernisering av kraftverk, skriv Ap-ordførarane i ein kronikk.

  Eimund Nygaard og Kari Nessa Nordtun
  Foto: Anders Haualand / NRK
 • Kvitsøybuen ser frem til gratis ferje

  Regjeringen foreslår penger til gratis ferjer til Kvitsøy, og Vassøy i Stavanger fra august neste år. Det kommer fram i regjeringens statsbudsjettforslag for neste år.Ordfører Stian Giil Bjørsvik i Kvitsøy sier gratis ferje er viktig for både boseting og for å få ned utgiftene for næringslivet på Kvitsøy, sier Gill Bjørsvik.

 • Utsetter det grønne skiftet

  Regjeringa gjør ikke endringer i kraftverkskatten. Det betyr at Lyse energi ikke går videre med planene om store oppgraderinger og nybygg i Røldal-Suldal-området. Det bekrefter konsernsjef Eimund Nygård: – Ved høye strømpriser må Lyse energi betale opptil 90 prosent i skatt på overskuddet, da har vi ikke råd til milliardinvesteringer i Røldal-Suldal, sier Nygård.

  Eimund Nygård, konsernsjef i Lyse
  Foto: Lyse

Flere nyheter fra Rogaland