Åpning av Ryfylketunnelen
Foto: Magnus Stokka / NRK

Ryfast

Oppsummert

Den undersjøiske tunnelen mellom Stavanger og Strand i Ryfylke åpnet 30. desember 2019. Prisen er åtte milliarder kroner. Rv. 13 Ryfast skal i hovedsak finansieres ved bompenger.

 • Åpner hele Ryfast 30. mars

  Eiganes- og Hundvågtunnelen blir åpnet for trafikk 30. mars. Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding at betalingen i Ryfast starter den dagen. Det er gratis å kjøre i Ryfylketunnelen til de to andre tunnelen åpner.

 • Hareide enig med lokalpolitikerne

  Samferdselsdepartementet går inn for de samme bompengetakstene i Ryfast som fylkes-og lokalpolitikerne har bestemt. En bilist med bombrikke vil betale 112 kroner, mens en elbil med bombrikke vil betale 56 kroner per passering i Ryfylketunellen.

  Terminal på Solbakk i Ryfast
  Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen
 • Ryfast-tunneler utsatt igjen

  Åpningen av Eiganes- og Hundvåg-tunnelene i Ryfastprosjektet er utsatt til mars. Det bekrefter prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen til NRK. Tunnelene skulle åpnet i februar, men er nå utsatt til mars. Åpningsdato er foreløpig ukjent.

  Åpen dag Eiganestunnelen
 • Dobbelt så mange i buss i Ryfast

  Over 10.000 tok buss gjennom Ryfast i sist veke. Det er nesten dobbelt så mange som veka før. Tala er om lag som venta seier kommunikasjonssjef Grethe Skundberg i Kolumbus. Sist veke var den første heile veka med skule og arbeidsreisande.

  Terminal på Solbakk i Ryfast
  Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen
 • Fin køyring i Ryfylketunnelen

  Politiet har hatt fartskontroll i Ryfylketunnelen som er den lange undersjøiske tunnelen i Ryfast som opna i går. Ingen bilistar blei tekne for å køyre for fort. Det er firefelts motorveg under sjøen med 80-sone.