NRK Meny
Normal

VM-spiller klar for Sandnes Ulf

Randall Brenes kan opptre både som spiss og kantspiller i Sandnes-laget.

Brenes

Randall Brenes kan opptre både som spiss og kantspiller i Sandnes-laget.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

Sandnes Ulf har kommet til enighet med 30 år gamle Randall Brenes som leies ut til klubben ut 2014-sesongen, skriver Sandnes Ulf på sine nettsider.

Brenes leies ut fra den costaricanske klubben Cartagines, som endte blant topp 4 i den øverste divisjonen i Costa Rica denne sesongen. Han kommer til Sandnes på onsdag for å gjennomføre den medisinske testen.

Randall Brenes har spilt Tippeliga- og 1. divisjonsfotball for Bodø/Glimt og Kongsvinger. I løpet av årene i Norge gjorde han 29 seriemål.

I Kongsvinger hadde han Tom Nordlie som trener.

Tom Nordlie under Odd - Sandnes Ulf

Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie kjenner Randall Brenes fra sin tid som trener i Kongsvinger.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Spilte for Costa Rica under VM

– Det at han har vært i Tippeligaen før var en viktig faktor. Det er en erfaren spiller som kjenner Tom Nordlies stil veldig godt, som gjør at han fort kan tilpasse seg laget, sier Tom Rune Espedal til sandnesulf.no.

30-åringen kan fylle både en spiss og en kantrolle i Sandnes-laget.

– Han er en hurtig og kreativ spiller som er flink til å utfordre, sier Espedal.

Brenes spilte tre kamper for Costa Rica i VM. Laget vant sin gruppe foran storlag som Uruguay, England og Italia. I kvartfinalen røk Costa Rica ut på straffespark mot Nederland.

Sigurdsson kommer også

I Sandnes får Brenes trolig selskap av den tidligere Viking-spissen Hannes Sigurdsson, ifølge Stavanger Aftenblad. 31-åringen er for tiden klubbløs.

– Vi jobber med å få ham til Sandnes for å teste den fysiske formen hans. Dersom den er bra kan han bli Ulf-spiller, men først må vi se at han har en skarpheten som behøves i eliteserien, sier daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenbladet.