NRK Meny
Normal

Tengesdal: – Bare Nordlie kan berge Sandnes

Jørgen Tengesdal spilte på Viking da Tom Nordlie reddet klubben fra nedrykk i 2006. – Om noen skal klare å berge Sandnes Ulf, må det være Tom Nordlie, sier han.

Tengesdal og Nordli

Alt går mot at Tom Nordlie blir ny trener i Sandnes Ulf. Tidligere Viking-spiller, Jørgen Tengesdal, kaller Nordlie den beste livredderen i norsk fotball.

Foto: Scanpix

I 2006 så det veldig mørkt ut for Viking. Den stolte klubben var truet av nedrykk. Nå er lillebror Sandnes Ulf i samme situasjon.

Og alt tyder på at Sandnes-klubben gjør det samme som Viking: de henter inn Tom Nordlie for å redde klubben. Klokt, skal vi tro Jørgen Tengesdal, som spilte på Viking den gangen for åtte år siden.

– Om noen skal klare å berge Sandnes Ulf, må det være Tom Nordlie, sier den tidligere Viking-spilleren til NRK.

– Nordlie reddet Viking

Tengesdal er ikke i tvil om at det var Nordlie som reddet Viking fra nedrykk for åtte år siden.

– Ja, det vil jeg si. Det er sikkert andre som kunne kommet inn og gjort tilsvarende, men Nordlie er nok den beste livredderen i norsk fotball.

– Hva er det han har som er så spesielt?

– I Viking gikk han rett og slett inn og vekka noen tanker i hodene på folk – at fotball er en ufarlig idrett, og at du bare skal tro på deg selv og gjøre ting enkelt.

– Når et lag ligger nede med brukket rygg og har dårlig selvtillit, så trenger du en sterk leder som kommer inn og får laget til å tro på seier, sier han.

Som en vekkelsespredikant

Tengesdal mener Nordlie nærmest opptrådte som en vekkelsespredikant da han trente Viking.

– På den første treningen med ham som sjef, brukte han to timer i garderoben på å predikere hva vi skulle gjøre, sier Tengesdal.

Tampen på 2006-sesongen var uutholdelig spennende for Viking-fansen. Laget måtte vinne mot Brann, og det gjorde de, med stil: 5–0 til Viking ble sluttresultatet.

– Nå vil det vise seg om han klarer det samme i Sandnes Ulf. Jeg tror nok vil si at treningsmateriellet i Sandnes Ulf er litt dårligere enn det vi hadde på den tiden, likevel tror jeg han har gode muligheter.

Klarer Nordlie å holde koken?

Tengesdal mener Nordli har gode meritter når det gjelder å redde fotballag. Verre er det når han skal få lag til å prestere over lang tid. Grunnen til dette er Nordlies intense stil, mener den tidligere Viking-spilleren.

– Han er anstrengende for omgivelsene, han krever så mye av alle rundt seg og krever mye av seg selv. Sånn skal det jo være i toppidrett, men jeg tror likevel at de får noen utfordringer med ham på lang sikt, sier Tengesdal.