– Trygg på at jeg kan gjøre en god jobb

Tom Nordlie blir ny trener for den nedrykkstrua eliteserieklubben Sandnes Ulf. Styret i klubben mener han har det som skal til for å holde laget i eliteserien.

Sandnes Ulfs nye trener, Tom Nordlie, holdt sammen med daglig leder Tom Rune Espedal pressekonferanse i dag. Nordlie sier han vil samle flest mulig poeng på de 14 kampene som gjenstår denne sesongen.

VIDEO: Tom Nordlie er Sandnes Ulfs nye trener etter at Asle Andersen fikk sparken sist uke. Onsdag blei han presentert på en pressekonferanse i Sandnes.

– Jeg er trygg på at jeg kan gjøre en god jobb. Hvis ikke jeg klarer det, så skilles vi.

Det sier Sandnes Ulfs nye trener, Tom Nordlie.

Onsdag formiddag var han på plass i Rogaland og Sandnes. På en pressekonferanse klokka 12 blei han – ikke uventa – presentert som ny trener. Asle Andersen, som har vært i klubben siden den lå i tredje divisjon, fikk sparken som trener sist uke. Begrunnelsen var en «totalvurdering av klubbens situasjon». Klubben ligger sist på eliteserietabellen.

Tom Nordlie og Tom Rune Espedal

Tom Nordlie og daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, på pressekonferansen.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK
Sandnes ulf Tom Nordlie

Før pressekonferansen tyda mye på at Sandnes Ulf var klare til å presentere en trener ved navn Tom.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Jeg liker ikke begrepet «redde plassen». Jeg sier vi skal ta flest mulig poeng på den nye tabellen vi lager, sier Nordlie.

Blei spurt etter at Andersen fikk sparken

På pressekonferansen sa Nordlie at han vil ha fokus på å gjøre noe med det som kan gjøres noe med, ikke på poeng som de ikke har klart å ta tidligere i sesongen.

Spørsmålet om han ville bli ny trener kom etter at den tidligere treneren blei sparka. Dette undrer han seg litt over.

– Jeg fikk ei tekstmelding seint på kvelden den dagen Asle Andersen gikk. Jeg trodde det var vanlig å ha den nye treneren klar, før man sparka den gamle, sier Tom Nordlie.

Ønsker Lunde Aarsheim som assistent

Han sier også at han ønsker å ha med seg Bjarte Lunde Aarsheim, som var assistenttrener under Asle Andersen, videre – sjøl om Lunde Aarsheim formelt ikke lenger er ansatt i Sandnes Ulf.

– Jeg har hatt ham som spiller i Start, og det vil være en stor fordel å ha med noen som kjenner klubben, sier han.

Tom Rune Espedal

Tom Rune Espedal.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Har det vi er på jakt etter

Sandnes Ulfs daglige leder sier Tom Nordlie stod høyt på ønskelista da de var på jakt etter ny trener.

– Tom Nordlie har det vi har vært på jakt etter, og den erfaringen som skal til. Hans mandat blir å sikre plassen i Tippeligaen, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal.

Han sier også at perioden etter at Asle Andersen blei sparka, har vært tøff.

– Men vi lærer av tøffe perioder. Det klubben har vært opptatt av, er redelighet. Jeg tror at folk etter hvert vil se at vi har gjort det riktige valget, sier Espedal.

Har hatt lignende oppdrag før

Tirsdag sa Nordlie til NRK at han og klubben «stort sett var enige om det meste», og at det kun gjensto å avklare forhold med hans nåværende arbeidsgivere – blant annet NRK og Fløy i Kristiansand.

Det blei tidlig spekulert i Nordlie, som blant annet jobber som fotballkommentator i NRK, skulle bli Sandnes Ulfs nye trener. Nordlie har påtatt seg lignende oppdrag før, blant annet da han i 2006 trente et kriseramma Viking i to måneder.

Fotballnyheter