Hopp til innhold

Mission Impossible inntar Preikestolen

Kommunen har godkjent søknaden fra Hollywood. Preikestolen skal stenges i ni dager for Tom Cruise i september.

mission impossible

Sluttscenen i den nye Mission Impossible-filmen skal spilles inn på Preikestolen.

Foto: United International Pictures

Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge Preikestolen helt for publikum i ni døgn i forbindelse med filminnspilling, melder Stavanger Aftenblad. Det skal skje den 20. til 29. september i år.

Det ble kjent i juni at Hollywood-regissøren ville spille inn en actionscene på Preikestolen, men nå har altså kommunen godkjent søknaden. Ifølge Aftenbladet har filmselskapet fått løyve til inntil 50 helikopterlandinger per dag.

Regissøren av Mission Impossible 6, Christopher McQuarrie, la i mars i år ut dette bildet fra Preikestolen på Instagram:

Forventer turist-boom

Daglig leder i Stiftelsen Preikestolen og Lysefjorden Utvikling, Audun Rake, peker på gode og dårlige nyheter, men mener dette først og fremst er en gladnyhet.

– Den største plussen er den markedseffekten dette vil få verden rundt, at mange vil komme til Rogaland og Norge som turister. Hele området rundt vil også merke økt tilstrømning, sier han til NRK.

– Minuset er at vi dessverre ikke slipper alle ut på selve Preikestolen noen få dager. Vi vil få på plass en ordning der folk kan besøke platået bak, se utover Preikestolen og få utsikten, men ikke komme ut på selve Preikestolen under forberedelsene og når filmingen pågår.

Flere av skuespillerne i filmen: Alec Baldwin, Tom Crusie, Angela Bassett og Henry Cavill.