SE VIDEO:
Matfylket Rogaland gjorde seg sterkt gjeldende i kulturhovedstadsåret.
Årets Gladmatfestival ble minst like glad som tidligere år, denne gang forsterket med spekatulære Madeleines Matteater fra København.
LES:
Mesterkokker på rekke og rad
Under Norgesmesterskapet i kokkekunst tok kokker fra Stavanger de tre første plassene.
Alexander Berg som er soussjef på N.B Sørensen ble norgesmester i Siddishallen. Christoffer Davidsen i StatoilHydro, og Anders Isager i Gastronomisk Institutt kom på de to neste plassene.
LES:
Også i Europamesterskapet, Bocuse d'Or Europa, ble det norsk seier ved Geir Skeie. han kommer fra Fitjar og arbeider hos Mathuset Solvold i Sandefjord.
LES:
LES:
Inn i fint selskap
Sommerens arrangement har besfstet Stavangers rolle som matby. Som første norske by, og sammen med matmetropoler som Lyon, Barcelona og Milano, skal rogalendingene drive informasjonsarbeid og utveksle kunnskap for å ta de kulinariske opplevelsene til nye høyder i gourmetnettverket Delice.
LES:
Sjefen for nettverket, Lyons viseordfører Jean-Michel Daclin, trekker fram Stavangers rolle som vertskap for Bocuse d'Or, EM i kokkekunst, som et eksempel på den kulinariske satsingen i Stavanger.
Verden kom til Bjerkreim
NM og Em i Stavanger - men det var Bjerkreim som fikk verdensmesterskapet.
Saueklippere fra 11 nasjoner konkurrerte med saks og maskin.
LES:
Hele Bjerkreimsbygda deltok i arrangementet, som ble en folkefest i tillegg til mesterskapet. Og med utspring her i NRK bredte det seg en brekefeber utover fylket som en hyllest til den driftige bygda.
LES: