Hopp til innhold

Sjørøvermat i kokke-EM

Det er ikke bare voksne stjernekokker med i Bocuse d`Or i Stavanger.

Vår Theresa Skrudland, Wenche Andersen og Maria Lura Skrudland
Foto: unknown

På Nordisk Råds innovasjonssenter promoteres nordiske råvarer under Bocuse d`Or i Stavanger. De vil ha matprodusentene til å tenke anderledes for å få de gode råvarene inn på kjøkkenbenken i de tusen hjem.

Til å hjelpe seg å selge budskapet har de med seg TV-kokk Wenche Andersen og de to assistentkokkene Vår Theresa Skrudland og Maria Lura Skrudland på åtte år.

Vår Theresa Skrudland og Wenche Andersen

Vår Theresa skrudland har godt grep om steking av laks i knekkebrød.

Foto: unknown

Menyen er laks med knust knekkebrød utenpå blandet med tacokrydder. Tilbehør er ketchup.

- Det er ketchup og tomater og basilikum, sier Vår Theresa Skrudland.

- Hva holder du på med Maria?

- Jeg tar knekkebrød og så tar jeg jeg i tacokrydder og så steker jeg det. Jeg har også hatt salt i. Litt tidligere hadde jeg en variant med sukker. Det smakte litt søtt og passet ikke helt sammen med laks.

- Det er veldig gøy å jobbe med barn og mat. Disse jentene her går med liv og lyst inn for oppgaven. Mat i sentrum er viktig, sier Wenche Andersen.

- Og så står du her og promoterer nordisk mat?

- Ja, vi har ikke vært så flinke til det å promotere den nordiske sesongmaten. Vi burde nyte maten når den er her, som norske jordbær og grønnsaker.

- Lager du mye mat hjemme Vår Theresa?

- Nei ikke så mye. Fruktdessert av og til. Da har jeg oppi frukt og youghurt, sier Theresa.

Wenche Andersen, Vår Theresa Skrudland, Maria Lura Skrudland

Er det salt eller sukker i blandingen som laksen snus i, tro?

Foto: unknown