Alexander Berg som er soussjef på N.B Sørensen ble norgesmester i Siddishallen i ettermiddag. Han mottok kongepokal, gullmedalje og førstepremien på 30 000 kroner i kokkenorgesmesterskapet fra Ingrid Espelid Hovig.
Christoffer Davidsen i StatoilHydro, og Anders Isager i Gastronomisk Institutt kom på de to neste plassene i NM.
- Åpner nye muligheter
Norgesmesteren Alexander Berg var overrasket over at han ble utropt som vinner i Siddishallen i ettermiddag.
- Dette hadde jeg ikke ventet, sier Berg til NRK. Han er glad og lykkelig over seieren og sier at det viktigste med norgesmestertittelen er at den åpner for nye muligheter.
Christoffer Davidsen som er kokk hos StatoilHydro ble nummer to i konkurransen. Han hadde ikke deltatt i NM tidligere og var svært usikker underveis.
- Jeg synes ikke det ble perfekt, men det var tydeligvis perfekt nok til andreplassen, sier Davidsen.
Her er norgesmesterens meny i NM:
Sukkersaltet laks og rogn
- tartar og pepperotkrem med sprøtt lakseskinn
- confisert egg "gribiche" og puffet ris
- reddik salat med dill, agurk og baby leaves
- asparges skum og dill olje
Grillet og glasert lammelår
- sursøt sommerkål og vårgulrot "bbq"
- lun terrin på lår med crunchy topping
- brissel frikassè tilsmakt parmesan i gresskar
- ristet cavatelli, feves bønner og løk marmelade
- gresskarskum og kepasaus
Jordbærsufflè
"god sommer yoghurt nm 2008"
- med jordbær og musli
- hvit Valrhona skum
- luftig champagne gelè og jorbær "mojito" - jordbær og sort pepper sirup