Til øredøvende jubel ble Geir Skeie utropt til den første vinneren av Bocuse d` Or Europe. Han var førstemann som startet i konkurransen i dag morges, og etter fem timer var han ferdig med menyen av laks og lam.
Alle deltakerne laget sine tre retter fra bunnen, og kontrollører snoket rundt kjøkkenavlukkene for å sjekke at ingen smuglet inn råvarer som ikke var godkjent. Skeie kunne menyen sin i blinde og var fast bestemt på å vinne.
- Det er en perfekt bursdag det her. Det kan bare bli bedre på en måte: Hvis jeg vinner, sa kokken fra Fitjar før konkurransen startet.
Supportere på tribunen
En stor fanskare fulgte Skeie fra tribunen under konkurransen, utstyrt med Geir Skeie t-skjorter. De sang også bursdagssangen.
- Takk for det. Jeg hørte de godt, men det var igrunnen ganske bra at tribunen var litt langt unna så gikk det an å snakke for oss som holdt på med konkurransen, sier Skeie til NRK.
- Du har den største tilhengerskaren her?
- Det skulle bare mangle. Vi er jo i Norge, og jeg er eneste deltaker fra Norge, smiler Skeie.
Time for time
Selv om Skeie kunne menyen i blinde hadde han skrevet ned tidsplanen for når han skulle være ferdige med rettene, og hva som skulle gjøres når.
- Det er lett å glemme noe. Det er tross alt konkurranse.
Klokken 17.40 var det klart - da ble Geir Skeie utropt til den første kokke-europamesteren.
- Det føles veldig bra, og betyr veldig mye for meg personlig. Det innebærer at jeg kan skape meg et navn.
Trofeet havner trolig på peishyllen, men i kveld skal det feires - både seieren og 28-årsdagen.
- Det blir kanskje noe champagne i kveld, sier Skeie.