Hopp til innhold
Stavanger
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Mann drept i Stavanger

Oppsummert

En mann i 40-åra blei funnet død i en leilighet i Løvdahls gate i Stavanger lørdag 12. november 2022.

 • Kvinne varetektsfengslet i fire nye uker

  Den 51 år gamle kvinnen som er siktet etter drapet på en 42-åring på Vestre Platå i Stavanger forrige måned, ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker.

  Kvinnen sier anklagene oppleves som et grovt overgrep, og fengslingskjennelsen vil bli anket, sier hennes forsvarer Ørjan Eskeland til Stavanger Aftenblad.

  En av de to andre som er siktet i saken, en 42 år gammel mann, har tilstått drapet, men erkjenner ikke straffskyld.

 • Mann i 40-årene har tilstått drap i Stavanger

  Mannen som ble pågrepet på Oslo S torsdag har erkjent de faktiske forholdene i siktelsen. Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld i saken.

  – Jeg kan bekrefte at min klient plasserer seg på tid og sted for handlingen. Han har plassert seg selv på tid og sted for dødsfallet, sier den drapssiktede 42-åringens forsvarer Svein Kjetil Lode Svendsen til Stavanger Aftenblad.

  Lode Svendsen avviser imidlertid at klienten har «tilstått», slik tingretten har skrevet i fengslingskjennelsen fra sist uke.

  42-åringen har i politiavhør plassert seg selv i leiligheten da drapet skjedde. Han har også erkjent de faktiske forholdene.

  Dette fremgår av fengslingskjennelsen avsagt i Sør-Rogaland tingrett torsdag. Det er ikke tidligere skrevet om innholdet i kjennelsen, da påtalemyndigheten begjærte at den skulle unntas offentligheten.

  Nå har Gulating lagmannsrett konkludert med at begjæring om å unnta kjennelsen fra offentligheten ikke kan føre frem. Derfor er det nå offentlig.

  Lørdag 12. november ble en mann funnet død på Vestre platå i Stavanger. Tre personer er pågrepet og siktet i saken.

 • Varetektsfengslet i fire uker

  Den tredje av de siktede etter drapet i Stavanger i helga er varetektsfengslet i fire uker, melder Stavanger Aftenblad. Han ble framstilt i Sør-Rogaland tingrett i dag, og i kjennelsen står det at to av de fire ukene er i full isolasjon.
  Alle de fire ukene er med brev-, besøks- og medieforbud i hele fengslingsperioden.

  Mannen i 40-årene ble avhørt i går, og nekter straffskyld i saken, sier forsvarer Svein Kjetil Lode Svendsen. Han anket fengslingen på stedet, skriver avisa.

 • Ber om fire uker varetekt

  Mannen i 40-årene, som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann ble funnet død i Stavanger lørdag, vil framstilles for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Jæren i dag klokken 12.00.

  – Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to av ukene er i full isolasjon. Vi ber om brev-, besøks- og medieforbud i hele fengslingsperioden. Vi kommer til å begjære lukkede dører, sier politiinspektør Lars Ole Berge i en pressemelding fra politiet.

  Siktede ble avhørt av politiet i går.

  – Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har sagt i avhøret, sier Berge.

  Politiet har ikke ytterligere opplysninger i saken på nåværende tidspunkt.

  Stavanger
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK