Hopp til innhold

Ny person pågrepet og siktet etter drapet i Stavanger

Tre personer er siktet etter drapet på en mann i 40-årene i Stavanger lørdag. Politiet leter ikke etter flere gjerningspersoner.

Stavanger

Drapet fant sted i leiligheten til mannen i 30-årene som først ble siktet for drapet. Leiligheten ligger ikke langt unna Stavanger sentrum.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Det var lørdag kveld at en mann i 40-årene ble funnet alvorlig skadet i en leilighet i Løvdahls gate i Stavanger. Kort tid etter ble han erklært død.

Lars Ole Berge

Politiadvokat Lars Ole Berge opplyser at mannen ble pågrepet i Oslo tirsdag kveld.

Foto: Ole Andreas Bø

Natt til søndag ble to personer, en mann i 30-årene og en kvinne i 50-årene, pågrepet av politiet. De ble siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Rogaland tingrett.

Relasjon mellom de siktede

Onsdag kom derimot meldingen om at politiet har gjort nok en pågripelse i saken. Denne gang en mann i 40-årene. Politiet bekrefter at de tre kjenner hverandre fra tidligere.

Det skal også være en relasjon mellom de tre og avdøde.

Mannen ble pågrepet i går ettermiddag rundt klokken 17.30 i Oslo. Vi fikk bistand fra Oslo politidistrikt til pågripelsen, sier politiinspektør Lars Ole Berge.

Politiet på åstedet mandag formiddag.

Politiet holder fortsatt vakt på åstedet der drapet skjedde.

Foto: Marte Skodje / NRK

Han ble pågrepet på Oslo S. Ifølge politiet foregikk pågripelsen kontrollert og rolig. Han er nå fraktet til Stavanger, og politiet vil avhøre ham onsdag.

– Vi har nå kontroll på aktuelle gjerningspersoner, og vi leter ikke etter flere, sier Berge.

Politiet mener at den nylig pågrepne mannen var til stede i leiligheten under drapet. Han er tidligere domfelt, og skal fremstilles for varetektsfengsling i morgen.

Ikke uttalt seg om straffskyld

Denne mannen er også siktet for drap eller medvirkning til drap. Han har fått Svein Kjetil Lode Svendsen til forsvarer.

– Han har ikke sagt noe om hvordan han stiller seg til straffskyld, sier Lode Svensen, som heller ikke vil svare på om mannen oppholdt seg i Stavanger i helgen.

Advokat Svein Kjetil Lode Svendsen

Advokat Svein Kjetil Lode Svendsen forsvarer den pågrepne mannen i 40-årene.

Foto: Jørn Norstrøm / NRK

Etter det NRK kjenner til skal drapet ha funnet sted i leiligheten til mannen i 30-årene, som først ble siktet og pågrepet i saken. Avdøde skal ha blitt utsatt for grov vold og skutt.

Politiinspektør Lars Ole Berge sa på pressekonferansen onsdag at politiet mener det ble løsnet skudd i leiligheten under drapet. Men han ville ikke gå inn på dødsårsak, selv om avdøde er ferdig obdusert.

Politiet opplyser også at de har bedt om full rettspsykiatrisk undersøkelse av de to første som ble pågrepet. Disse har politiet tidligere fortalt at er kjent for dem fra tidligere.

Politiet opplyser at de har gjort flere relevante beslag i saken. Det er blitt utført ransakelser flere steder i forbindelse med drapet.