Knepen seier til Oilers på overtid

Onsdag kveld var det duket for den femte finalen mellom Oilers og Lørenskog, og denne gangen møttes de i et utsolgt DNB Arena. Det var Oilers som trakk det lengste strået og vant 3-2 over Lørenskog, på overtid.

Oilers vant over Lørenskog

Oilers vant på «sudden death» mot Lørenskog i kveld.

Allerede fra starten av var det harde taklinger, og det var tydelig at begge lag var sultne på å gå seirende ut av den femte finalen. Et par minutter inn i første periode ble spiller Maxims Ponomarenko på Lørenskog smelt i vantet av en Oilersspiller. Smellet var så hardt at Ponomarenko måtte ha assistanse av isen, og en liten pause før han kunne fortsette igjen.

Tross mye krangling om pucken var det Lørenskog som fikk den beste starten. Etter drøye seks minutter satt Nathan Lognpre pucken i mål etter at han kjempet seg forbi Oilers sitt forsvar og Ruben Smith i mål.

Da det gjensto syv og et halvt minutter av første periode satt Kristian Forsberg pucken i mål, og stillingen var nå 1-1.

– Det var ekstremt deilig, og lenge siden sist. Det var også nødvendig, da vi var litt bakpå i første periode, så det var deilig at vi fikk det målet, sier Forsberg til NRK.

Høy temperatur

Andre periode ble det ingen mål, men mye slåssing og flere utvisninger på både Oilers og Lørenskog. Tommy Kristiansen ble også i denne hjemmekampen straffet for sine slåsskamper. Da han kom i konflikt med motspiller Villiam Strøm fikk de begge 10 minutter personlig straff og to minutter straff. Det tok dermed hele 14 minutter før de kunne trå ut på isen igjen.

Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen havnet i slosskamp på banen.

– Det var litt knuffing, og jeg synes det var dårlig dømt å gi oss ti minutter hver. Det er finale og da må man tåle at to spillere diskuterer, så det burde ikke vært mer enn to minutter utvisning, sier Kristiansen til NRK.

Drøye åtte minutter igjen av kampen satt Alexander Larsson pucken i mål, og dermed ledet gjestene over de regjerende mesterne. Akkurat som i første periode tok det ikke lang tid før Oilers slo tilbake. Denne gangen var det Mathias Trettenes som lot pucken fly over Lørenskog-keeper Jeff Jakaitis.

Avgjort i sudden death

Etter tre spilte perioder var stillingen 2-2, og det hele måtte avgjøres med sudden death. Da var det Dan Kissel som scoret først, og sendte Oilers i føringen før neste finalekamp, bare fem minutter inn i omgangen.

Petter Thoresen

Trener Petter Thoresen slutter snart som trener i Oilers.

– Det er mindre press å reise dit med ledelse 3-2, i stedet for å ligge under. Det er som natt og dag, sier hovedtrener på Oilers, Petter Thoresen, om viktigheten av kveldens seier.

Hovedtrener på Lørenskog, Kenneth Larsen, synes at de var best i første og tredje periode. Han forventer full hall og jubel under fredagens hjemmekamp.

– Gutta gleder seg allerede til å komme hjem og spille. Vi skal bidra ordentlig i den kampen, sier Larsen.

Kan være Thoresen sin siste kamp

Med seier i kveld kan det ha vært Thoresen sin siste kamp på hjemmebane. Han gir seg som trener for Oilers etter sesongen, og med det er det toppen to kamper igjen for Oilers under hans styre.

­– Den eneste gangen jeg har følt på at det kan ha vært min siste kamp, var den syvende kampen vi hadde mot Storhamar, sier Thoresen.