NRK Meny
Normal

Lørenskog tok andre stikk etter overtidsdrama

Det måtte spilleforlengelse til for å avgjøre den andre kampen i finalespillet i ishockey.

Lørenskog

SEIER: Lørenskog tok det andre stikket i finalespillet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det ble et drama av de sjeldne. Stavanger Oilers ledet 1-0 i kamper før kveldens kamp.

Ti minutter ut i overtiden sendte Stefan Espeland hjemmelaget til himmels. Dermed står det 1-1 i kamper før lagene møtes i Stavanger igjen om to dager.

En retur går opp i lufta og Espeland tar den ned med hånda. Kun sekunder senere fyrer han av og setter pucken bak Oilers-keeperen til hjemmepublikumets elleville glede.

– Kampen går til første målet vinner og da kan alt skje. Men i dag kunne det egentlig ikke skje for vi hadde knapt pucket framover på banen, sier Petter Thoresen etter kampen.

Kom tilbake tre ganger

Både i den første, andre og tredje perioden var det Lørenskog som scoret først. Men hver gang slo Stavanger Oilers tilbake.

Ni minutter ut i den første perioden sendte Tony Romano Lørenskog foran, men Philippe Cornet utlignet for bortelaget kun to minutter senere.

I den andre perioden tok det bare sju minutter før målet kom. Denne gangen var det Alexander Larsson som scoret, men heller ikke denne gangen klarte Lørenskog å holde på ledelsen. Det tok ikke mer enn ett minutt før Rudolf Balcers igjen utlignet for siddisene.

– Hver gang vi scoret mål så kom de tilbake. Så det var bra vi fikk det første målet i «sudden death» for da kunne de ikke komme tilbake, sier Lørenskog-trener Kenneth Larsen til NRK.

Dømte mål etter å ha sett TV-bildene

På stillingen 2-2, med fire minutter igjen av kampen oppstod det en spesiell situasjon. Lørenskog kontret og Villiam Strøm fikk avsluttet på mål. Pucken ble borte under Oilers-keeper Holm og en liten stund visste egentlig ingen om pucken faktisk hadde vært i mål.

Dommerne gikk til sekreteriatet for å se på TV-bildene, som viser at pucken såvidt er over mållinja. Mål blir dømt, og Lørenskog nærmer seg utligning i finaleserien.

Men neida. For tredje gang slo Oilers tilbake umiddelbart. Kun minuttet senere scoret Rudolf Balcers sitt andre mål for Stavanger-laget og kampen måtte dermed avgjøres på overtid.

Der var Lørenskog altså best og det står 1-1 i kamper.

– Det er førstemann til fire uansett, kampene skal spilles. Det blir tøft hele vegen og vi ser at det er to jevne lag. Det tror jeg det kommer til å være ut serien, sier Larsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kvalifisering fotball kvinner
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Norge - Slovakia
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Norge - Slovakia
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM