Hopp til innhold

Her er de nye reisemålene

Oslo er en av åtte byer i verden som fikk sitt gjennombrudd i året som ligger bak oss.

Operaen i Bjørvika

Oslo har ifølge Tripadvisor fått sitt reiselivsgjennombrudd på grunn av den nye operaen i Bjørvika.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det internasjonale nettstedet for reiseliv Tripadvisor har plukket ut åtte byer verden over som de mener gjorde seg spesielt bemerket som reisemål i løpet av 2008.

Den nye operaen plasserer Oslo på den eksklusive listen over dem som havnet "på turistkartet" i fjor.

Noen av byene er allederede berømte, andre er helt ufrivillig blitt verdenskjente det siste året.

LES: Vi arrangerer våre egne reiser

LES: Lonely Planet: Reis til Svalbard!

LES: De ti verste feriemålene

Dubai, Forente Arabiske Emirater

Byen ble iføløge Tripadvisor regelrett nedrent av kjendiser i 2008. Til og med Michael Jackson dukket opp i Dubai i fjor.
Her kan du rømme fra ørkenheten til "Ski Dubai" som er et arkitektonisk vidunder med innedørs skiløyper som strekker i en høyde på 25 etasjer.

Las Vegas, USA

Reis til Vegas, spar penger, skriver Tripadvisor.
I løpet av 2008 ble "Sin City" mer tilgjengelig for slukne lommebøker enn noen ganger tidligere. Byen fallbyr overnattinger og flybilletter, men det koster fortsatt flesk å oppsøke spillekasinoene i ørkenen i Nevada.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ski Dubai

Det innendørs skianlegget 'Ski Dubai' får turister til å strømme til ørkenen i De Forente arabiske Emirater'.

Foto: KARIM SAHIB / AFP

Johannesburg, Sør- Afrika

Over hundre deltakere fra hele verden deltok i 2008 i kampen om Miss World-tittelen i den afrikanske storbyen. For ytterligere spektakulære opplevelser skal du sjekke ut Løveparken i Johannesburg. Den skal være en "en gang i livet"-opplevelse.

Wasilla. Alaska, USA

I tillegg til Sarah Palin-feberen som rammet amerikanerne i fjor, kan Wasilla skilte med Iditarod-museet (et av verdens mest kjente og tradisjonsrike hundesledeløp). Dessuten skal byen by på den klart beste Thai-maten i Alaska.

Le Val, Frankrike

Innbyggertallet her stiger fra 3412 til 3420 når Brad Pitt og Angelina Jolie tar med seg ungene til sitt palass til 60 millioner dollar i den franske byen, ifølge reiselivsnettstedet. Tripadvisors medlemmer har pekt ut byen nabobyen Aix-en -Provence til å være en av verdens topp-100 reisemål.

Chicago, USA

Dersom Grant Park i byen ved sjøene i Illinois hadde vært overbygget, ville festivitasen rundt Barack Obamas 2008-valgkamp blåst taket av.
I denne parken kan du rusle rundt og kikke på utendørsskulpturer som Agora, som skal være en "fasinerende samling med føtter uten torso".

Beijing, Kina

Den kinesiske hovedstaden var vertskap for den mest spektakulære sportsbegivenheten i 2008, nemlig sommer-OL. Tripadvisors medlemmer mener at den kineiske muren ikke langt fra Beijing er den mest spennende opplevelsen i den kinesiske storbyen.

Oslo, Norge

Her er tripadisors begrunnelse for at Oslo plasserte seg på turistkartet i 2008:

Operahuset i Oslo som åpnet i april i fjor vant arkitekt-kultur prisen ved "World Architecture Festival" i oktober. Et annet sted du "må" besøke når du er i Oslo er Aker Brygge, skipsverftet som har gjenoppstått som kjøpesenter.

Grat Park i Chicago

Feiringen av Barack Obamas valgseier har ifølge Tripadvisor gitt Grant Park og Chicago til et hett reisemål.

Foto: Alex Brandon / AP

Flere nyheter fra Rogaland