Lonely Planet: Reis til Svalbard!

Ett av ti steder i verden du bør besøke i 2009.

Storkobbe

Reiseguiden Lonely Planet anbefaler Svalbard som reisemål.

Foto: Sylvi Inez Liljegren / NRK

Den verdenskjente reiseguiden Lonely Planet gir onsdag ut sin toppliste over de reisemålene i verden som de mener bør besøkes i 2009 - "must-see regions".

- Purest white snow

Den britiske nettavisa Times Online har allerede nå fått tilgang til lista over de ti beste destinasjonene i verden:

Øverst på lista troner Bay of Fires i Tasmania. Videre på lista finner vi Baskerland i Frankrike og Spania, Chiloé i Chile, Ko Tao i Thailand, Languedoc i Frankrike, Nam Ha i Laos, The Big Island på Hawaii, San Andres @ Providencia i Colombia, og på niendeplass er Svalbard!

Lonely Planet skriver følgende om Svalbard:

“Craggy peaks, dark fjords, glaciers and purest white snow... the ‘Cold Coast’ is Norway enhanced: colder, purer, more sparsely populated, more expensive - and a cool 1,000km nearer to the North Pole. It’s the only place in Europe where polar bears roam.”

Jubel på Svalbard

Reiselivsnæringen på Svalbard jubler over å ha havnet på topplista til Lonely Planet.

- Dette er jo kjempefint for turistnæringen her på Svalbard. Jeg håper at flere folk tenker "dette har vi ikke gjort før, det må vi prøve". Det er jo en helt unik plass. Og selv om det som regel er fullt på sommeren, er Svalbard vel verdt et besøk på Svalbard i mørketiden, forteller reiselivskoordinator for turistinformasjonen i Longyearbyen, Ann Kristin Gjelsten til dinside.no.

Magasinet National Geographics har tidligere utropt Svalbard som det stedet i verden du bør reise for å oppleve snøen i 2008.

Hva mener du? Si din mening!

Nyheter fra Troms og Finnmark

Programleder Hege Iren Hanssen

Hege Iren Hanssen gir deg Nordnytt 19:45

Hege Iren Hanssen gir deg Nordnytt 19:45