De ti verste feriemålene

Ferien er over for de fleste, og det er på tide å dele erfaringer. Vi kårer de ti aller verste feriemålene i verden.

Atombombesprengning på Bikini-atollen
Foto: Wikimedia commons

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De aller verste feriemålene

Det er et hardt liv, og til slutt dør vi alle. Men innimellom, en sjelden gang, kommer ferien. Da kan vi endelig bruke tiden til det vi har lyst til, i stedet for det andre har lyst til å betale oss for. Desto viktigere, da, å bruke den riktig! Dessverre er verden full av feller, og med bare litt uflaks kan du havne midt oppi helvete på jord, og enda verre: kaste bort hele ferien. Til skrekk og advarsel presenterer vi våre kandidater til de aller verste reisemålene i hele verden - hjelp oss med å kåre den offisielle topp ti-listen!

10. Bikiniatollen

Atombombesprengning på Bikini-atollen

Oj, der var det visst ikke så fint lenger

Foto: Wikimedia commons

En fjerntliggende, tynt befolket øygruppe i Stillehavet høres vel ut som det ideelle reisemålet. Bikiniatollen er en gruppe koralløyer, og går for å være et dykkerparadis. Dessuten har den et av verdens mest populære plagg oppkalt etter seg - kvinner liker å ha den på seg, menn liker å se dem ha den på seg. Paradis! Synd, da, at USA valgte stedet for å teste ut sine atombomber i tiden like etter andre verdenskrig - det har liksom gjort det litt vanskelig å nyte strendene og revene der i ettertid. Særlig for de fastboende, som måtte evakuere hjemmene sine, og ikke har fått komme tilbake ennå, over 60 år senere.

9. Bagdad

Nok et sted amerikanerne har ødelagt (ok, så hadde de vel litt hjelp av Saddam Hussein). Bagdads historie går tilbake til urtiden, og byen har vært et kultursentrum siden før nordmenn fikk støvler i skiene sine . Museene der var inntil for noen år siden i verdensklasse. Nå er de tomme, og besøk til byen er ikke anbefalt å annonsere på forhånd - da kan jo folk planlegge å drepe deg når du kommer. I hvert fall hvis du er amerikaner. Det er visst det de kaller "å vinne en krig" på de kanter.

8. Edens hage

Javel, så er det et mytisk sted. Men det skal ha ligget på disse kanter , og vi er sikre på at det hadde vært en turistattraksjon - om det ikke var for at det i dag stort sett er ørken på stedet, og at den i tillegg er forurenset av oljeutvinning.

7. Mogadishu

Dette er en by som ligger like nord for ekvator, har lange sandstrender og er kjent som fødebyen til en rekke supermodeller . Hva kunne gå galt? Jo, man kunne starte en borgerkrig der, og la den vare i et par tiår. Vi vil ikke anbefale å besøke Mogadishu i dag medmindre du har råd til din egen private hær til å beskytte deg.

6. Pripjat

Pripjat er en rolig, liten og landlig by i Ukraina, omgitt av et unikt dyreliv og uberørt natur. Vi kan garantere deg at du ikke blir utsatt for kriminalitet der - eller noen annen ubehagelig fremferd fra lokalbefolkningen. Du vil ikke en gang se dem! Alt der vil være i sin skjønneste orden, så lenge du vender hodet vekk fra ruinene av atomkraftverket Tsjernobyl. Og legger igjen geigertelleren hjemme.

(Sendt inn av Hei du)

5. Norge

Tja, i hvert fall ifølge nettstedet worstholiday.com . Vi er ikke nødvendigvis enig (så ikke skjell ut oss for dette i kommentarfeltet!), men brukerne av nettstedet har altså stemt opp Norge som det femte verste stedet i verden å besøke. Og da har de tatt høyde for at vi har både nordlys og pen natur her oppe. De bare liker ikke å tvinges til å leve på en diett av pølser i lompe. For det er vel stort sett bare nordmenn som tjener nok til å spise på norske restauranter.

4. Port au Prince

Hovedstaden på Haiti, det fattigste landet på den vestlige halvkule, var et av de første stedene som fikk merke de økte matvareprisene i verden i år. Matmangelen utløste voldomsme opptøyer, som kan bryte ut igjen når som helst. Vi anbefaler ikke åreise medmindre du har med deg mat nok til å fø på et par millioner sultne. Det sier vel sitt at det offisielle nettstedet for turisme på Haiti er nærmest tomt.

3. Saudi-Arabia

Ingenting å si på stranden her - hele landet er vel mer eller mindre én stor strand. Men de færreste nordmenn (for ikke å snakke om -kvinner) har vel særlig glede av å være i et land der menn og kvinner holdes så langt fra hverandre som her - og der kvinner må gå i heldekkende drakter ved sjøen, og ikke kan kjøre i egen bil i byen.

2. Linfen

Mange nordmenn har lyst til å reise til Kina, og det forstår vi jo. Kina har store byer, en lang og stolt kulturhistorie, vakker natur og en lang, tropisk kystlinje. Men landet har også 16 av verdens 20 mest forurensete byer. Og Linfen skal være den aller verste , på grunn av en utstrakt, og delvis illegal, kullindustri. Skal du hit, anbefaler vi å pakke svarte klær. Det er uansett det du vil pakke når du reiser derfra.

1. Tsjeljabinsk

Tsjeljabinsk er byen som får Tsjernobyl til å virke som en lett bris. Det var nemlig her Sovjetunionen startet sitt atomvåpenprogram etter andre verdenskrig. Og det var vusst ikke så nøye med sikkerhet, mente de. Hvilket i dag gir oss kanskje det aller mest radioaktive stedet i verden der mennesker fortsatt bor. Ikke anbefalt som reisemål, medmindre du har en spesiell interesse for mennesker og dyr med rare deformiteter.