NRK Meny
Normal

Slik blir den nye flyplassen på Sola

Stavanger Lufthavn på Sola skal utvides for 1,5 milliarder kroner. Ankomst og avgangsområdene blir dobbelt så store som i dag.

Flyplassen på Sola blir dobbelt så stor

Stavanger Lufthavn på Sola skal utvides for 1,5 milliarder kroner. Ankomst og avgangsområdene blir dobbelt så store som i dag.

– Vi vil få en dobling, og mer enn en dobling, av arealet. Både ankomst på utland, som er den største flaskehalsen i dag, og innland vil bli utvidet og få helt endret utseende, sier direktør Leif Anker Lorentzen ved Stavanger Lufthavn.

Leif Anker Lorentzen

Direktør Leif Anker Lorentzen ved Stavanger Lufthavn forteller at storparten av utbyggingen skal være klar i 2018.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Brikkene begynner å falle på plass for Avinor-ledelsen på Sola. Utvidelsen skal komme mot parkeringshusene med nye store ankomst og avgangshaller.

Terminalbygget blir helt nytt, med nye butikkgater, restaurant og kafeområder. Her blir det fasader med mye tre og glassflater.

– Vi ønsker jo og å vise fram regionen og ha en arkitektur som folk kan kjenne seg igjen i. I tillegg ønsker vi å ha fokus på lokal mat, kortreist mat, og å vise fram den flotte regionen vår, sier Elisabeth Strømstad, som er sjef for forretningsutvikling på flyplassen.

Elsabeth Strømstad

- Vi ønsker å vise fram regionen, sier Elisabeth Strømstad, som er sjef for forretningsutvikling på flyplassen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Arbeidet med første byggetrinn til en halv milliard kroner er allerede i gang. Deretter kommer to byggetrinn til. Totalt skal nye Stavanger lufthavn koste 1,5 milliarder kroner.

– Vi starter så smått nå på nyåret, så vil vi ha hovedtrinnet for ankomstområdene ferdig til 2018, sier Lorentzen.