Hopp til innhold

Avhørt mistenkt for å stå bak hærverket på Trollpikken

Politiet i Egersund har avhørt en person de mistenker for å stå bak hærverket på Trollpikken. – Vedkommende er mistenkt, også etter avhøret, sier politijurist Christina Nessa.

Trollpikken

Trollpikken ble funnet ødelagt for tre dager siden.

Foto: Kjetil Bentsen

Tre dager etter at Trollpikken ble funnet ødelagt har en person status som mistenkt. Politiet er foreløpig svært ordknappe, men sier de nå har håp om å oppklare saken om den avkutta steinformasjonen i Dalane.

Trollpikken

Rester etter meisel ble funnet ved Trollpikken, etter hærverket.

Foto: Eirik Waage / NRK

Knekt ved rota

Fra Trollpikken ble rikskjendis 20. juni, gikk det kort tid før både lokalt reiseliv og den lokale sjokoladefabrikken så uforløst potensial i den veldreidde formasjonen.

Trollpikken ble knekt med vilje og hærverket har skapt et enormt engasjement, både på sosiale medier og i andre fora.

Like etter startet lokale initiativtakere en kronerulling for å få fjellformasjonen Trollpikken tilbake på plass. Målet om 200.000 kroner er allrede nådd.

Både turistsjefen i Destinasjon Stavanger og lokale politikere har den siste tiden tatt til orde for at den spesielle fjellformasjonen kan bli en turistattraksjon som kan ta opp konkurransen med både Trolltunga og Kjeragbolten.

Til høsten skal Trollpikken heises på plass, for å bli den turistmagneten Egersund-regionen hadde håpet på, før den ble ødelagt.

Elisabeth Saupstad på Trollpikken

Turistsjef i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad, har framleis tru på at Trollpikken vil lokka Preikestol-turistar ned til Dalane-regionen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Først og fremst trist

– At noen ødelegger et slikt potensial gjør meg først og fremst trist. Oppmerksomheten og tilstrømmingen til denne turistattraksjonen har vært formidabel bare de siste ukene, sa ordfører i Eigersund kommune Odd Stangeland til NRK like etter at Trollpikken ble funnet ødelagt.

Sjefen for NHO Reiseliv, Kristin Krohn-Devold mente den nyoppdagede fjellformasjonen ville kunne gi mange gode muligheter for Eigersund. Slik så den ut for bare noen uker siden.

Kjetil Bentsen i intervju med BBC

Kjetil Bentsen i intervju med BBC.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Omtalt i «hele verden»

Hvis målet var å få en slutt på interessen rundt Egersund sin nye turistattraksjon, har vandalane bomma fullstendig. Nå er hele verden interesserte i Trollpikken.

Skjermdump fra BBC

Will the Trollpikken rise again? spør BBC.

– Jeg hadde aldri drømt om at denne attraksjonen skulle få så mye oppmerksomhet. Hvis det går fint å få den opp igjen så er det ingen tvil om at hærverket har gagna Trollpikken, seier Kjetil Bentsen som blir omtalt som Trollpikkens far.

Flere nyheter fra Rogaland

Tord Tjelflaat, gjenbrukssjef IVAR

I løpet av 25 år har Tord aldri sett mindre avfall – så enkelt kan du kaste mindre

Økokrim står skrevet på en glassdør i store, grå bokstaver. Gjenskinn fra grønne busker og andre bygninger i glasset.

Økokrim åpner etterforskning av låneskandalen

NRK anbefaler