Hopp til innhold

AP avviser ikke bybane

Partiets programkomiteer har moderert utspillet om bussvei.

Bybane

Arbeidarpartiet i Stavanger og Rogaland vil ha en nærmere utredning om bussveialternativet, men avviser ikke bybane på nord-Jæren.

Foto: NRK

Arbeidarpartiet i Stavanger og Rogaland vil ha en nærmere utredning om bussveialternativet, men avviser ikke bybane på nord-Jæren.

Det er klart etter at programkomiteene nå er ferdig med forslaget til partiprogram for dei neste fire åra.

Les også: Arbeiderpartiet kan velge bybane likevel

Les også: Folket vil ha bybane på Nord-Jæren

– Arbeides med bussvei på likestilt grunnlag

Arbeidarpartiet mener fortsatt at en bybane alene ikke vil løse trafikkproblemene i Stavanger-regionen, sier lederen for programkomiteen i Stavanger, Cecilie Bjelland.

– Det viktigste av alt er at alt det arbeidet som nå foregår i forhold til bybane må det og trekkes inn og tas høyde for at bussvei arbeides for planmessig på et likestilt grunnlag, sier Bjelland.

Les også: – Bybane-saken kan skade AP

Les også: -Ap kan ødelegge kollektivsatsingen

– Bredest mulig beslutningsgrunnlag

AP høstet storm da de for få uker siden lanserte bussvei fremfor bybane i Stavanger. Bakgrunnen for forslaget var ønsket om å få til en raskere løsning på trafikkproblemene. En løsning som også omfattet flere innbyggere.

Utspillet vakte kraftig debatt også i AP sine egne rekker. Nå foreligger det endelige forslaget til partiprogram. I det avviser ikke partiet bybanen, men vil ha utredet bussvei som et likeverdig alternativ.

Les også: SV: – Dette er svært lite framtidsretta av Arbeidarpartiet

Bjelland sier partiet har lært mye av denne debatten.

– Noe av det vi har lært er at det er viktig at vi fortsetter med det arbeidet som er påbegynt, men i den debatten har det og kommet fram at for å kunne gjøre det, så må vi ikke stoppe det arbeidet som er påbegynt allerede nå, men vi må inkludere og andre alternativer som bussvei for å ha et bredest mulig beslutningsgrunnlag til den dagen vi skal treffe en endelig beslutning om dette, sier Bjelland