Normal

Tror Fylkesmannen vil sørge for mottak på Viste likevel

Eieren av Viste strandhotell anker til Fylkesmannen etter at kommunestyret i Randaberg i går sa nei til å opprette asylmottak der.

Asylmottak på Vste Strandhotel

NEDLAGT: Eieren av Viste Strandhotell tror og håper at Fylkesmannen omgjør vedtaket til kommunen.

Foto: Erik Waage / NRK

– Heldigvis er det overordnede organ som behandler denne saken etterpå. Vi anker til Fylkesmannen, sier Helge Bie, eier av Viste strandhotell.

Hero Norge har fått tillatelse fra UDI til å drive asylmottak for 150 beboere ved det nedlagte Viste strandhotell, men i går sa kommunestyret i Randaberg nei til bruksendring for hotellet, og dermed til å etablere mottak der.

Tror Fylkesmannen vil overprøve Randaberg

– Vi har den største flyktningkrisen i Europa. Dette er noe vi må gjøre noe med så godt vi kan, men dessverre ble det nei i dag, sa Randaberg-ordfører Kristine Enger (Ap).

Helge Bie

Helge Bie, eier av Viste strandhotell, under kommunestyremøtet i går kveld.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Hun var i går kveld i mindretall i sin egen gruppe. Arbeiderpartiet fristilte sine representanter, og det ga flertall mot asylmottaket.

Men Bie tar nå saken videre, anker til Fylkesmannen, og tror på et annet resultat der.

– Det er sterke signaler i UDI sitt rundskriv flyktningkrisen, helt andre signaler enn nei til et asylmottak på Viste. Vi tror derfor på at Fylkesmannen vil gå imot denne avgjørelsen, sier Bie.

Vil bli stående tomt

Onsdag kveld møtte flere hundre mennesker opp på informasjonsmøte på Viste Strandhotell. 113 naboer skrev under på en protest mot å starte asylmottak på Randaberg.

Men eieren av bygget, som har stått tomt i lengre tid etter at det ble for lite lønnsomt å drive hotell der, håper på å få en ny bruksmulighet for lokalene.

– Dette er en aktivitet som vil tjene hotellet og distriktet. Hvis ikke vil bygningen bli stående avlåst uten å bli brukt. Det er alternativet, sier han.

Viste strandhotell, Randaberg

Det gamle hotellet står tomt i dag.

Foto: Gunnar Morsund / NRK