Normal

Alt klart til åpning av Norwegian Outlet

Forventningene er høye før kveldens åpning av Norwegian Outlet i Ålgård. Ordfører i Gjesdal kommune tror ringvirkningene blir store.

Frode Fjeldsbø

Ordfører i Gjesdal, Frode Fjeldsbø, tror andre vil misunne kommunen det kaoset som kommer med merkevarebyen Norwegian Outlet.

Foto: Ingvild Lygren / NRK

– Da braker det løs tror vi, eller håper vi, sier daglig leder i Norwegian Outlet Einar Sørland.

Einar Sørland

Einar Lygren, daglig leder i Norwegian Outlet, håper det blir stor pågang når senteret åpner i kveld.

Foto: Ingvild Lygren / NRK

Klokken 18 i kveld åpner senteret i Ålgård for første gang. De siste dagene har de ansatte ved senteret jobbet på spreng for å få alt på plass.

Siste finpuss

– Nå er det bare litt småting og finpuss som gjenstår. Eller, ganske mange småting, men vi kommer i mål, sier Sandra Schmidt som er daglig leder i klesbutikken Kari Traa. Hun er travelt opptatt med å klistre på prislapper på varene i butikken.

Sandra Schmidt

Sandra Schmidt, daglig leder i klesbutikken Kari Traa er travelt opptatt med å feste de siste prislappene før kveldens åpning.

Foto: Ingvild Lygren / NRK

Norwegian Outlet blir den andre merkevarebyen i Norge, den andre ble åpnet i Vestby kommune i 2010.

– Det har satt Vestby på kartet på en helt annen måte enn hva vi kunne forvente, sier ordfører Tom Anders Ludvigsen i Vestby kommune.

Da Norwegian Outlet åpnet i kommunen kom folk fra hele landet for å handle på senteret. Den største utfordringen har vært trafikken, forteller Ludvigsen.

– Noen dager i året så har det vært veldig mye aktivitet, og dette har skapt mye kaos i trafikken, sier han.

Norwegian Outlet

Siste finpuss blir lagt før Norwegian Outlet åpner onsdag kveld.

Foto: Ingvild Lygren / NRK

Forventer ringvirkninger

Vestby-ordføreren oppfordrer Gjesdal kommune og andre næringsdrivende til å samarbeide med den nye aktøren, noe han mener de har lyktes med på østlandet. Han ble lettet over at det nye senteret ble bygd så langt unna.

– Jeg er glad det er så langt unna, for det er ingen tvil om at det er en tilvekst for regionen, sier han.

Ordfører Frode Fjeldsbø (Ap) jublet da han fikk vite at Ålgård ble det nye senterets hjemsted.

– Ringvirkningene her vil bli store, og Ålgård vil bli et mye viktigere og tettere handelssentrum. Handelslekkasje vil det bli mindre av, så dette vil påvirke oss på en positiv måte, sier Fjeldsbø.

Han er ikke bekymret for trafikken.

– Litt kaos blir det, men jeg tror vi skal finne ut av det. Det blir kjempebra for Gjesdal og Ålgård, det er jeg sikker på, sier han.