Hopp til innhold
Bjørg Odland og Margot Bratteteig bor sammen i et kollektiv. Det trives de med.

I 37 år har Bjørg (73) og Margot (73) bodd i kollektiv

9 av 10 vil bo hjemme lengst mulig, men 245.000 norske boliger egner seg ikke til å bli gammel i. Bjørg Odland og Margot Bratteteig anbefaler kollektiv for andre på sin alder.

Stein i bil på Ålgård i Gjesdal

Stein raste gjennom tak: – Det gav ein uggen følelse

Ein bygning og ein bil i nærleiken av Kongeparken på Ålgård er treft av eit steinsprang. Om lag 20 personar er evakuerte frå Gjesdal kommune sine lokale.

NRK Rogaland sin valturné i Gjesdal. Mari Friestad

Valturnéen er over for denne gang – finn din kommune her

I forkant av kommunevalet sender NRK Rogaland ein time direktesendt radio frå kvar kommune i heile fylket. Her kan du finna innslaget frå din kommune.

Måkaknuten vindkraftverk

– Det høyrest ut som eit fly som går inn for landing, men aldri landar

Vindkraftselskap vil betale erstatning til naboane som må leve med høg støy. Fleire hevdar det kan vere i strid med loven.

Leiteaksjon ved Månafossen

Dykkarar har funne mobil og korthaldar til sakna kvinne

Funnet av eigedelane til Elzbieta Parsza, som har vore sakna sidan 1. august, blei gjort i elva på oppsida av Månafossen i Gjesdal.

Kongeparet 25 år – besøk i Stavanger (Ledaal)

Bjerkreim-ordfører: Jysla jillt å få kongen på besøk 

Kommunene Gjesdal og Bjerkreim er to av 60 norske kommuner kongeparet ikke har besøkt offisielt. Tirsdag kommer kong Harald for å hilse på.

Hunnedalen

Røde Kors vil øva meir i snøen – blir nekta på grunn av villrein

– I verste fall kan liv gå tapt, seier korpsleiaren i Stavanger Røde Kors. Han har ikkje sett villrein i område på 25 år, og forstår ikkje hensikta med den strenge behandlinga dei får.

Bilar i kø opp til Brekko

4–5 kilometer kø for å gå på ski

Køen for dei som ville på ski til Brekko i Gjesdal, var søndag klokka 13, på 4 til 5 kilometer. Det stod bilar parkerte langs vegen på store delar av strekninga heilt ned til Vølstad.

Hakekors på Gloppedalsura

– Dei som har gjort dette må vera hjernedaude

Nokon har i natt måla hakekors på ein av steinane i Gloppedalsura i Rogaland – der den norske hæren kjempa mot tyske soldatar i 1940.