Alt du trenger å vite om Mods-festen

Fredag og lørdag går Mods på scenen på Viking stadion. Her får du vite hvor veien blir stengt og hva du ikke kan ta med deg inn på konserten.

Mods på Viking Stadion

Stavanger-gruppa Mods skal spille to konserter på Viking stadion, 16. og 17. juni.

Foto: Erik Waage / NRK

Mods er nok det største trekkplasteret for mange under helgens to konserter, men også Bjørn Eidsvåg, Hans Petter Hansen, Froddien og Getaway people skal opptre.

Viking stadion har plass til 25.000 publikummere, og konserten på lørdag er utsolgt for lenge siden. Det er derimot mulig å sikre seg billetter til fredagen.

Morten Abel, Mods

En ung Morten Abel i Mods' glansdager.

Foto: Privat

Når så mange mennesker skal samles på ett sted, er det visse regler som må gjelde. Noen tips og råd er det også lurt å ta med seg. Her får du en oversikt:

Stengt vei og egen bussholdeplass

Jåttåvågveien blir stengt fra klokken 15 fredag og lørdag. De som bor i området kan benytte seg av omkjøringsveier, melder Stavanger kommune.

Mods gjenforenes

Viking stadion har plass til 25.000 personer når det er konsert der. Lørdagens konsert ble utsolgt på én dag.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Kommunen oppfordrer folk til å bruke tog, buss, sykkel eller beina når de skal på konserten.

Bussene vil ha holdeplasser i Boganesveien. Taxiholdeplassen etableres midlertidig ved Austtunveien.

Laster kart, vennligst vent...

Jåttåvågveien blir stengt, bussholdeplassen blir i Boganesveien og taxiene skal stå i Austtunveien. Kilde: Stavanger kommune.

Få parkeringsplasser og utvidet kollektivtilbud

Ikke så veldig overraskende kanskje, men det blir begrenset med muligheter til å sette fra seg privatbil i området rundt Viking stadion. Arrangørene anbefaler på det sterkeste kollektivtransport til konserten.

Mods-konserten 2017

Flere store artister står på scenen på Viking stadion til helgen. Alle ble presentert på en pressekonferanse i slutten av mars.

Foto: Lars Hjalmarsson / NRK

NSB har satt opp ekstraavganger til og fra stadion begge dager. De øker kapasiteten med mer enn 11.000 seter hver dag, og togene vil gå kontinuerlig fra Viking stadion etter konserten. Sjekk nsb.no eller mobilappen deres for mer informasjon om avgangene.

Det settes også opp båt fra Vågen i Stavanger lørdag 17. juni. Avgang er klokka 16.15, og turen koster 300 kroner. Billetter selges på ticketmaster.no.

Må du bli hjemme? Les dette!

Hvis du ikke har mulighet til å dra på konserten, kan du følge den direkte på NRK Rogalands nettsider fra klokka 17.15 lørdag. Fra klokka 21 sendes arrangementet på NRK2.