NRK Meny
Normal

Toppidretten i Fredrikstad sliter

Det har buttet mye i mot for toppklubbene i Fredrikstad det siste året. Nå ber de kommunen om mer penger.

Fredrikstad-idretten

Fredrikstad-idretten har slitt både sportslig og økonomisk det siste året. Her representert ved Mads Hansen i FFK, Pål Grotnes i Stjernen, og styreleder i FBK, Bjørn Hansen.

Foto: Scanpix/Espen Torgersen/Tor René Stryger

Det har vært et tungt år både økonomisk og sportslig for Fredrikstad Ballklubb, Fredrikstad Fotballklubb og Stjernen Hockey.

Nå mener toppklubbene i Fredrikstad at kommunen må gå foran og gi mer penger til idretten.

– Jeg tror nok at kommunen kunne bidratt med veldig mye. Nå ser jeg at andre kommuner bidrar med vesentlig mer enn hva Fredrikstad kommune gjør, sier styreleder i Stjernen, Lars Joramo.

Vil ha ettergitt 200.000

Lars Joramo

Styreleder i Stjernen, Lars Joramo, håper på økonomisk støtte fra kommunen.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Og mens toppidretten i «Plankebyen» sliter ser det mye bedre ut i nabobyen Sarpsborg. De har til sammenligning både et eliteserielag i fotball, et ishockeylag i Norgestoppen, og ikke minst en kommune som støtter opp om begge klubbene.

Før årets ishockey-sesong ble Sparta Amfi i Sarpsborg pusset opp for 26 millioner kroner - en kostnad Sarpsborg kommune tok.

I Fredrikstad har Stjernen spurt om å slippe baneleie på sin ishall ut året, en kostnad på rundt 200.000 kroner.

– Vi ber ikke om å få ettergitt alt av leie. Det er først og fremst leien av isen vi ber om å få ettergitt. Når laget stort sett består av gutter som er under den alderen hvor man skal betale for å leie hallen, så synes jeg at de burde kunne se litt positivt på dette, sier Joramo.

Kommunen sier nei

Også håndballklubben, Fredrikstad Ballklubb, etterlyser mer økonomisk støtte. De mener idretten er en god investering for kommunen.

– Jeg mener at gjør en veldig god jobb for samfunnet. Vi aktiviserer ungdom i idrett og idretten engasjerer mange. Derfor mener jeg at ikke bare kommunen, men også staten bør bevilge mer penger til idretten i Norge, sier styreleder Bjørn Hansen.

Camilla Eidsvold, Østfold SV

Camilla Eidsvold (SV) ønsker ikke å hjelpe toppklubbene i Fredrikstad med mer penger.

Foto: Stig Marlon Weston / SV

Men ifølge leder av kulturutvalget i Fredrikstad, Camilla Eidsvold (SV), kan toppklubbene se langt etter kommunale midler.

Hun har, i likhet med rådmann Jan Lasse Hansen, allerede sagt klart nei til å innfri Stjernens ønske om støtte. Dette gjentar hun også i dag.

– Hvis vi skulle si ja til å ettergi Stjernens leie, så måtte vi ha gjort det samme med for eksempel Slevik Innebandyklubb, som også bruker enorm mye areal og unge spillere. Da gjelder det også de andre idrettene også, og da snakker vi ikke lenger om 200.000 kroner, sier hun.

Er det noe håp om at Fredrikstad kommune kommer med en julegave til toppklubbene?

– Nå er det sånn at Fredrikstad kommune faktisk er veldig snille julenisser for toppidretten, men kanskje ikke på det nivået de ønsker selv. Det er ikke en kommunes ansvar å drive toppidrettsklubber, og har de økonomiske problemer, så er det deres ansvar. Jeg skjønner at de har et kjempeproblem, men jeg tror ikke de skal sparke til kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.