Hopp til innhold

Stjernen i pengetrøbbel

Styreleder Lars Joramo sier til NRK at klubben med fordel kunne hatt en 600-700 000 tusen kroner mer på inntektssiden så langt i år.

Pål Grotnes foran supporterne i Stjernehallen
Foto: Espen Torgersen

Stjernen Hockey ber Fredrikstad kommune om økonomisk hjelp. I et brev til kommunen søker klubben om å få slippe og betale baneleie.

Styreleder Lars Joramo sier til NRK at klubben med fordel kunne hatt en 600-700 000 tusen kroner mer på inntektssiden så langt i år.

Lars Joramo

Styreleder i Stjernen, Lars Joramo.

Foto: Iselin Torjussen Dalen / NRK

Han forteller at Stjernen må levere inn en rapport til Ishockeyforbundet, der de må redegjøre for den økonomiske situasjonen i klubben i løpet av desember.

– Hvis ikke ting er på stell der må vi legge ved en handlingsplan. Det er den handlingsplanen vi har begynt å jobbe med nå og derfor har vi sett oss nødt til å sende det brevet, sier Joramo til NRK.

– Nå må hver stein snus

Også for tre år siden måtte Stjernen be om hjelp fra Fredrikstad kommune.

Styreleder Joramo sier at hver stein igjen må snus, som de har gjort mange ganger før i Stjernen.

– Hvor alvorlig er situasjonen?

– Situasjonen er alltid alvorlig når ikke inntektssiden står i stil med utgiftssiden. Inntektssiden svikter noe, og det er det som skaper utfordringen, svarer han.

– Noe av det viktigste for oss er sponsorene våre, og ikke minst de som møter opp hver eneste hjemmekamp og støtter laget. Det er klart at de har sviktet oss noe i år, og det kan vi kanskje forstå med bakgrunn i den sportslige prestasjonen vi har hatt så langt, fortsetter han.

– Jeg er alltid optimist

Stjernen ber Fredrikstad kommune om å få slippe og betale baneleia, noe styrelederen anslår at tilsvarer mellom 210-270 000 kroner.

– Hva kan konsekvensen bli dersom dere ikke får det da?

– Da kan konsekvensen bli at vi må gjøre andre grep for å sikre de inntektene. Et eller annet sted må vi prøve å ta det igjen.

Jaramo understreker at han alltid er optimist, også i denne situasjonen.

– Jeg er alltid optimist. Hadde jeg ikke vært det så hadde jeg ikke vært i Stjernen Hockey, sier han.

Siste nytt

  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal