NRK Meny
Normal

Mossinger mobiliserer for tunnel

Rundt 5300 mossinger har skrevet under på aksjonen for å få fortgang i planene om ny jernbanetunnel, for å få trafikken fra fergene ut av byen.

Jernbanen i Moss

Mossinger ønsker fortgang i planlegging av ny jernbanetunnel.

Foto: Rainer Prang / NRK

Gunn Salbuvik

Leder Gunn Salbuvik i Moss Høyre.

Tage Pettersen

Tage Pettersen.

Foto: Torgeir Haugaard

Leder av Moss Høyre, Gunn Salbuvik, tok sammen med vararepresentant på Stortinget Tage Pettersen og Kjell Kåsin i Moss Høyre initiativ til aksjonen som fikk tverrpolitisk opplsutning.

Avslutter kampanjen

Nå ønsker Høyre i Moss å avslutte underskriftskampanjen og sørge for at den blir lagt merke til.

– Vi avsluttet med tre aksjoner - en på fergekaia og to på stasjonene i Moss og Kambo. Aksjonene var vellykket og vi fikk 1068 underskrifter i løpet av noen få timer.

Til sammen endte underskriftskampanjen med omlag 5.300 underskrifter som skal leveres til sentrale myndigheter, og initiativtakerne håper de får frem et tydelig og klart budskap overfor dem.

– Planlegging burde gått raskere

– Vi planlegger og levere regjering og Storting underskriftene med en sterk oppfordring til handling.

– Begrunnelsen fra statrsråd Kleppa om forsinkelse i planleggingen av ny Mossetunnel, er at Jerbaneverket mangler signalkompetanse. Dette kunne vært løst i løpet av noen få måneder ved kjøp av kunnskap i utlandet, mener representantene fra Moss Høyre.

Initiativtakerne takker også bystyret i Moss for dugnaden med underskriftskampanjen og innbyggerne som støttet opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.