Hopp til innhold

Elden kritisk til at politiet oppga at Vibeke Skofterud hadde promille

Advokat John Christian Elden er kritisk til at politiet gikk ut med at Vibeke Skofterud hadde over 0,8 i promille da hun omkom i en vannscooter-ulykke.

John Christian Elden

Advokat John Christian Elden er ikke nødig i sin kritikk av politiets uttalelse om Vibeke Skofteruds promille.

Foto: Ola Hana / NRK

Elden sier til VG at han mener dette er helt unødvendig i en sak der den involverte nå er død.

– Her har det vært begravelse for flere uker siden. Saken er avsluttet. Å ta den opp igjen med en påstand om at avdøde har vært alkoholpåvirket, det er helt unødvendig, sier advokaten til avisen.

Kritiserte politiet

Laster Twitter-innhold

– Er dere sikre på at lekkasjer fra en konkret straffesak mot en avdød MÅ fram i offentligheten? Og er det overhodet lovlig, skrev Elden i en Twitter-melding adressert til Agder politidistrikt.

Politiadvokat Unni Guldberg i Agder-politiet svarer VG at opplysningen ble gitt ut til pressen i samråd med Skofteruds pårørende og at det ville vært rart om politiet holdt opplysningen tilbake.

Vil ikke si hvor høy

Det var mandag at politiet sendte ut pressemeldingen om at Skofteruds promille var høyere enn grensen på 0,8 da hun døde natt til 29. juli.

– Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg i pressemeldingen.

Familien til Vibeke Skofterud ville mandag ikke kommentere opplysningen om promillen, men uttalte at de satte pris på at mediene fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.

Vil ikke oppgi hvor høy promille Skofterud hadde

» Les også: Pengene strømmer inn til Skofteruds minnefond

Skofterud var på vei fra Arendal til hytta på Tromøya da ulykken skjedde natt til 29. juli. Det var kjæresten som meldte henne savnet da hun ikke kom hjem til hytta.

En fullsatt Eidsberg kirke tok farvel med den tidligere langrennsstjernen 9. august. Det ble satt opp skjermer utenfor som overførte seremonien.