Hopp til innhold

Politiet: – Skofterud hadde promille da hun krasjet

I en pressemelding forteller politiet at Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet sin vannscooter utenfor Arendal natt til 29. juli.

Politiundersøkelser ved ulykkesstedet ved Hove i Arendal der Vibeke Skofterud omkom.

Vibeke Skofterud omkom etter en vannscooterulykke ved Arendal i juli.

Foto: jon gelius / nrk

– Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg i pressemeldingen.

Skofterud var på vei fra Arendal til hytta på Tromøya da ulykken skjedde natt til 29. juli. Det var kjæresten som meldte henne savnet da hun ikke kom hjem til hytta.

En fullsatt Eidsberg kirke tok farvel med den tidligere langrennsstjernen 9. august. Det ble satt opp skjermer utenfor som overførte seremonien.

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Kristin Størmer Steira var med på å bære kisten. Alle var lagvenninner av Vibeke Skofterud på langrennslandslaget.

SE VIDEO: Politiadvokat Unni Guldberg sier at politiet ikke kommer til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen.

Vet ikke årsaken

Vibeke Skofterud

Den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud ble 38 år gammel.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet opplyser at obduksjonsrapporten tyder på at Skofterud døde umiddelbart av skadene hun pådro seg i sammenstøtet, men at de ikke kan slå fast hva som var årsaken til ulykken.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlige. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Vibeke Westbye Skofterud gravlegges.

En fullsatt Eidsberg kirke tok farvel med Vibeke Skofterud 9. august.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Familien har ikke noen kommentar til rapporten

Ifølge VG, sendte familien til Skofterud ut følgende pressemeling tidligere i dag:

«Familien til Vibeke Skofterud er i dag gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten, og tar disse opplysningene til etterretning. Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at mediene fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.»

Skofterud, som fra 2001 til 2015 var en av Norges fremste langrennsløpere med en rekke internasjonale meritter, ble 38 år gammel.