NRK Meny
Normal

De to mestvinnende i cup-historien møtes i andre runde

Det mestvinnende laget i NM, Odd, møter Fredrikstad. Regjerende cupmester Lillestrøm møter Lørenskog.

Eliteserien fotball 2018: Strømsgodset - ODD (3-0)

Odd vant 9-0 over Skarphedin i den første runden. I andre runde skal de møte Fredrikstad og tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Bildet er hentet fra Odds 3-0 tap mot Strømsgodset i eliteserien tidligere denne sesongen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fredrikstad og Odd er de to mestvinnende lagene i NM-historien, men når lagene møtes på Fredrikstad Stadion er det et annendivisjonslag og et eliteserielag som møtes.

– Dette var et passelig bra oppsett for oss. Det er alltid gøy å møte litt større lag. Også er det et historisk sus over dette oppgjøret, sier sportsleder Joacim Heier i FFK.

Han har troen på at laget kan klare å slå ut Eliteserielaget Odd.

– Odd er jo ikke det laget som har skåret mest mål i Eliteserien de siste året, og vi har vært gjerrige bakover i år. Så hvis denne trenden fortsetter tror jeg det vil bli en tett og jevn kamp.

Stabæk måtte slite for å komme seg til andre runde. Bærumslaget vant 5–3 mot 3.-divisjonslaget Ullern etter ekstraomganger. I andre runde møter laget Moss.

Fjorårets cupvinner Lillestrøm møter Lørenskog, som slo ut Korsvold.

Nytt lokaloppgjør for Rosenborg

Rosenborg ble virkelig utfordret av byrival Trygg/Lade i første runde. Fjerdedivisjonslaget ledet hele to ganger mot eliteserielaget, men fjorårets seriemester vant til slutt 4–2. I andre runde møter RBK Steinkjer.

Årvoll-Vålerenga

Vålerenga gikk greit videre, da de slå Årvoll 8–0 i første runde. I andre runde møter de Grorud.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sarpsborg vant første rundes mest målrike kamp, da de slo Fredrikstad-laget Østsiden 9–2. I andre runde møter fjorårets sølvvinnere Ørn Horten.

– Det er tett kampprogram for alle klubber i mai. Vi har derfor prøvd å minimalisere reisene og unngått lange og krevende reiser. Så prøver vi også, så langt det lar seg gjøre, å sette opp lag som ikke har møtt hverandre i cupen de siste årene. I enkelte kamper går imidlertid hensynet til reise foran, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon Rune Pedersen i NFF.

Kampenes spilles 2. mai.

Laster Twitter-innhold

Hele oppsettet får du her:

Fredrikstad – Odd
Moss – Stabæk
Grorud – Vålerenga
Skeid – Sandefjord
Kjelsås – Ull/Kisa
Strømmen – Bærum
Lørenskog – Lillestrøm
Kongsvinger – Raufoss
HamKam – Hønefoss
Elverum – KFUM Oslo
Valdres – Strømsgodset
Ørn Horten – Sarpsborg 08
Fram – Mjøndalen
Notodden – Asker
Arendal – Start
Egersund – Jerv
Bryne – Viking
Sandnes Ulf – Vidar
Sotra – Brann
Lysekloster – Haugesund
Nest Sotra – Åsane
Fyllingsdalen – Sogndal
Hødd – Florø
Bergsøy – Kristiansund
Brattvåg – Molde
Orkla – Ranheim
Stjørdals-Blink – Mjølner
Steinkjer – Rosenborg
Junkeren – Levanger
Harstad – Bodø/Glimt
Senja – Tromsø
Alta – Tromsdalen

NM fotball menn, 1. runde: Moss - Kråkerøy

Andredivisjonslaget Moss slo ut Kråkerøy i den første runden. Nå venter Stabæk.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.