NRK Meny
Normal

Fjerdedivisjonslag rystet Rosenborg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Trygg/Lade tok ledelsen to ganger mot selveste Rosenborg, men Steffen Iversens menn klarte ikke å stå imot i andre omgang.

Se høydepunkter fra dagens kamper i cupen, Trygg/Lade - Rosenborg og Melbo - Bodø/Glimt, her.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en scoring! Oi, oi, oi, oi, utbrøt NRKs kommentator Johannes Børstad da Trygg/Lade sensasjonelt tok ledelsen for andre gang i cupkampen mot Rosenborg.

For til pause gikk fjerdedivisjonslaget, ledet av selveste Steffen Iversen, utrolig nok med 2-1-ledelse over det langt større nabolaget.

– Vi prøvde så godt vi kunne og pratet en del sammen før kamp at vi skulle gå ut og tørre og spille fotball. Det synes jeg vi klarte kjempebra. Jeg er strålende, strålende fornøyd, sier Iversen til NRK etter det som ble et hederlig tomålstap.

Den første scoringen til Trygg/Lade kom 22 minutter ut i kampen. RBK-keeper Arild Østbø måtte gi retur på et frispark like utenfor sekstenmeteren og i feltet dukket Nichlas Midtsand opp og dunket ballen i nettaket.

Trygg/Lade - Rosenborg, Steffen Iversen

KJENT SJEF: Steffen Iversen trener Trygg/Lade og var engasjert underveis i kampen – og fornøyd etter den.

Foto: Stein Lorentzen

– Måtte drite i resultatet

Ledelsen holdt ikke lenge, for seks minutter fikk Rafik Zekhnini ballen i feltet, og helt umarkert hadde han ingen problemer med å sette inn sitt første mål for Rosenborg.

Trygg/Lade ble langt ifra utspilt i den første omgangen, og like før pause sjokkerte laget nok en gang de 1500 fremmøtte. Gjestene klarte aldri å klarere et frispark og midtstopper Stian Berre dunket til fra rundt 16 meter – rett i mål.

– Det er artig å lede over Rosenborg. Det er jo ikke hver dag, sier Berre og gliser.

– Jeg tenkte at det kom til å bli en utrolig tøff andreomgang, for vi blir jo slitne. Vi springer veldig mye og Rosenborg er jo et bedre trent lag enn oss, fastslår trener Iversen, som selv spilte i RBK i flere perioder.

Kåre Ingebrigtsen derimot, likte neppe det han så, og innbytterne markerte seg like etter sidebytte. Først slo Birger Meling et frispark til Marius Lundemo inne i boksen. Han utlignet med hodet.

– Hadde vi klart å holde det et kvarter ut i andre, så hadde jeg hatt mer troa på det, men da vi fikk den i trynet med en gang, da så jeg på spillerne at de var slitne og bare måtte jobbe så hardt vi kunne og drite litt i resultatet, forteller Iversen omringet av unge fans.

SJOKKLEDELSE: Trygg/Lade gikk til pause med ledelse etter en nydelig scoring av Stian Berre.

Trenerkarriere?

Deretter fant Zekhninis innlegg fra venstrekanten Alexander Søderlund inne i feltet – og Rosenborg hadde snudd kampen.

– Zekhnini var veldig god i hele dag. Hver gang vi fikk sendt ham opp, så skapte han noe. Det ser bra ut, skryter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Men vertene ga likevel aldri opp og stod imot presset fra store-storebror lenge. I kampens siste spilleminutt bidro et selvmål til at kampen endte 2-4, og Rosenborg er videre til andre runde i cupen.

– Resultatet er jo jevnt, men vi har bra kontroll. Det er litt dårlig at vi ikke scorer flere mål, og det irriterer meg. For i slike kamper kan du score sju-åtte mål, og da er det er litt dårlig av oss at vi ikke gjør det, sier Ingebrigtsen før han haster i spillerbussen.

Og på spørsmål om Steffen Iversen ser for seg en lang og stor trenerkarriere, svarer han:

– Vi får se. Nå koser jeg meg veldig i Trygg/Lade og det er en jobb å gjøre her med å rykke opp til tredjedivisjon, så vi får konsentrere oss om det først

Trygg/Lade - Rosenborg

STOR DAG: 1500 tilskuere sørget for god stemning på Lade i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag