NRK Meny
Normal

Fjerdedivisjonslag rystet Rosenborg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Trygg/Lade tok ledelsen to ganger mot selveste Rosenborg, men Steffen Iversens menn klarte ikke å stå imot i andre omgang.

Se høydepunkter fra dagens kamper i cupen, Trygg/Lade - Rosenborg og Melbo - Bodø/Glimt, her.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en scoring! Oi, oi, oi, oi, utbrøt NRKs kommentator Johannes Børstad da Trygg/Lade sensasjonelt tok ledelsen for andre gang i cupkampen mot Rosenborg.

For til pause gikk fjerdedivisjonslaget, ledet av selveste Steffen Iversen, utrolig nok med 2-1-ledelse over det langt større nabolaget.

– Vi prøvde så godt vi kunne og pratet en del sammen før kamp at vi skulle gå ut og tørre og spille fotball. Det synes jeg vi klarte kjempebra. Jeg er strålende, strålende fornøyd, sier Iversen til NRK etter det som ble et hederlig tomålstap.

Den første scoringen til Trygg/Lade kom 22 minutter ut i kampen. RBK-keeper Arild Østbø måtte gi retur på et frispark like utenfor sekstenmeteren og i feltet dukket Nichlas Midtsand opp og dunket ballen i nettaket.

Trygg/Lade - Rosenborg, Steffen Iversen

KJENT SJEF: Steffen Iversen trener Trygg/Lade og var engasjert underveis i kampen – og fornøyd etter den.

Foto: Stein Lorentzen

– Måtte drite i resultatet

Ledelsen holdt ikke lenge, for seks minutter fikk Rafik Zekhnini ballen i feltet, og helt umarkert hadde han ingen problemer med å sette inn sitt første mål for Rosenborg.

Trygg/Lade ble langt ifra utspilt i den første omgangen, og like før pause sjokkerte laget nok en gang de 1500 fremmøtte. Gjestene klarte aldri å klarere et frispark og midtstopper Stian Berre dunket til fra rundt 16 meter – rett i mål.

– Det er artig å lede over Rosenborg. Det er jo ikke hver dag, sier Berre og gliser.

– Jeg tenkte at det kom til å bli en utrolig tøff andreomgang, for vi blir jo slitne. Vi springer veldig mye og Rosenborg er jo et bedre trent lag enn oss, fastslår trener Iversen, som selv spilte i RBK i flere perioder.

Kåre Ingebrigtsen derimot, likte neppe det han så, og innbytterne markerte seg like etter sidebytte. Først slo Birger Meling et frispark til Marius Lundemo inne i boksen. Han utlignet med hodet.

– Hadde vi klart å holde det et kvarter ut i andre, så hadde jeg hatt mer troa på det, men da vi fikk den i trynet med en gang, da så jeg på spillerne at de var slitne og bare måtte jobbe så hardt vi kunne og drite litt i resultatet, forteller Iversen omringet av unge fans.

SJOKKLEDELSE: Trygg/Lade gikk til pause med ledelse etter en nydelig scoring av Stian Berre.

Trenerkarriere?

Deretter fant Zekhninis innlegg fra venstrekanten Alexander Søderlund inne i feltet – og Rosenborg hadde snudd kampen.

– Zekhnini var veldig god i hele dag. Hver gang vi fikk sendt ham opp, så skapte han noe. Det ser bra ut, skryter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Men vertene ga likevel aldri opp og stod imot presset fra store-storebror lenge. I kampens siste spilleminutt bidro et selvmål til at kampen endte 2-4, og Rosenborg er videre til andre runde i cupen.

– Resultatet er jo jevnt, men vi har bra kontroll. Det er litt dårlig at vi ikke scorer flere mål, og det irriterer meg. For i slike kamper kan du score sju-åtte mål, og da er det er litt dårlig av oss at vi ikke gjør det, sier Ingebrigtsen før han haster i spillerbussen.

Og på spørsmål om Steffen Iversen ser for seg en lang og stor trenerkarriere, svarer han:

– Vi får se. Nå koser jeg meg veldig i Trygg/Lade og det er en jobb å gjøre her med å rykke opp til tredjedivisjon, så vi får konsentrere oss om det først

Trygg/Lade - Rosenborg

STOR DAG: 1500 tilskuere sørget for god stemning på Lade i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Røa - Arna Bjørnar
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga
Cupen, kvartfinale: LSK Kvinner-Vålerenga
Cupen: Kvartfinale LSK kvinner - Vålerenga