Fjerdedivisjonslag rystet Rosenborg

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Trygg/Lade tok ledelsen to ganger mot selveste Rosenborg, men Steffen Iversens menn klarte ikke å stå imot i andre omgang.

Se høydepunkter fra dagens kamper i cupen, Trygg/Lade - Rosenborg og Melbo - Bodø/Glimt, her.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en scoring! Oi, oi, oi, oi, utbrøt NRKs kommentator Johannes Børstad da Trygg/Lade sensasjonelt tok ledelsen for andre gang i cupkampen mot Rosenborg.

For til pause gikk fjerdedivisjonslaget, ledet av selveste Steffen Iversen, utrolig nok med 2-1-ledelse over det langt større nabolaget.

– Vi prøvde så godt vi kunne og pratet en del sammen før kamp at vi skulle gå ut og tørre og spille fotball. Det synes jeg vi klarte kjempebra. Jeg er strålende, strålende fornøyd, sier Iversen til NRK etter det som ble et hederlig tomålstap.

Den første scoringen til Trygg/Lade kom 22 minutter ut i kampen. RBK-keeper Arild Østbø måtte gi retur på et frispark like utenfor sekstenmeteren og i feltet dukket Nichlas Midtsand opp og dunket ballen i nettaket.

Trygg/Lade - Rosenborg, Steffen Iversen

KJENT SJEF: Steffen Iversen trener Trygg/Lade og var engasjert underveis i kampen – og fornøyd etter den.

Foto: Stein Lorentzen

– Måtte drite i resultatet

Ledelsen holdt ikke lenge, for seks minutter fikk Rafik Zekhnini ballen i feltet, og helt umarkert hadde han ingen problemer med å sette inn sitt første mål for Rosenborg.

Trygg/Lade ble langt ifra utspilt i den første omgangen, og like før pause sjokkerte laget nok en gang de 1500 fremmøtte. Gjestene klarte aldri å klarere et frispark og midtstopper Stian Berre dunket til fra rundt 16 meter – rett i mål.

– Det er artig å lede over Rosenborg. Det er jo ikke hver dag, sier Berre og gliser.

– Jeg tenkte at det kom til å bli en utrolig tøff andreomgang, for vi blir jo slitne. Vi springer veldig mye og Rosenborg er jo et bedre trent lag enn oss, fastslår trener Iversen, som selv spilte i RBK i flere perioder.

Kåre Ingebrigtsen derimot, likte neppe det han så, og innbytterne markerte seg like etter sidebytte. Først slo Birger Meling et frispark til Marius Lundemo inne i boksen. Han utlignet med hodet.

– Hadde vi klart å holde det et kvarter ut i andre, så hadde jeg hatt mer troa på det, men da vi fikk den i trynet med en gang, da så jeg på spillerne at de var slitne og bare måtte jobbe så hardt vi kunne og drite litt i resultatet, forteller Iversen omringet av unge fans.

SJOKKLEDELSE: Trygg/Lade gikk til pause med ledelse etter en nydelig scoring av Stian Berre.

Trenerkarriere?

Deretter fant Zekhninis innlegg fra venstrekanten Alexander Søderlund inne i feltet – og Rosenborg hadde snudd kampen.

– Zekhnini var veldig god i hele dag. Hver gang vi fikk sendt ham opp, så skapte han noe. Det ser bra ut, skryter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Men vertene ga likevel aldri opp og stod imot presset fra store-storebror lenge. I kampens siste spilleminutt bidro et selvmål til at kampen endte 2-4, og Rosenborg er videre til andre runde i cupen.

– Resultatet er jo jevnt, men vi har bra kontroll. Det er litt dårlig at vi ikke scorer flere mål, og det irriterer meg. For i slike kamper kan du score sju-åtte mål, og da er det er litt dårlig av oss at vi ikke gjør det, sier Ingebrigtsen før han haster i spillerbussen.

Og på spørsmål om Steffen Iversen ser for seg en lang og stor trenerkarriere, svarer han:

– Vi får se. Nå koser jeg meg veldig i Trygg/Lade og det er en jobb å gjøre her med å rykke opp til tredjedivisjon, så vi får konsentrere oss om det først

Trygg/Lade - Rosenborg

STOR DAG: 1500 tilskuere sørget for god stemning på Lade i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal