Hopp til innhold

Venter på anmeldelse etter steinkasting i Sarpsborg

Tribuneskandalen i Sarpsborg ender trolig med en kraftig reaksjon for steinkasteren. Han traff hjemmelagets keeper i kneet.

Kristoffer Hagenes med steinen

STEINEN: Her viser dommer Kristoffer Hagenes frem steinen som traff Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen i kneet. (Skjermdump med tillatelse fra Eurosport.)

Foto: Skjermdump / Eurosport

Krimsjef i Sarpsborg-politiet, Kai Andersen, ser alvorlig på saken.

– Jeg er orientert om saken, men jeg venter på å få en anmeldelse på bordet mitt. Når den kommer, så vil vi vurdere saken, sier Andersen til NRK.

Kai Andersen

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet venter på en anmeldelse av mannen som kastet stein på Sarpsborg 08s keeper under kampen mot Vålerenga.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Krimsjefen hadde mandag brukt mye av dagen på et stabsmøte og utelukker ikke at anmeldelsen kan komme inn litt senere.

– Nå ble ikke keeperen alvorlig skadet, men dette er uansett svært alvorlig. Det er ikke slik vi ønsker å ha det på en fotballarena hvor folk kommer for å ha det hyggelig. Dette er snakk om en kroppskrenkelse mot keeperen og det er en ordensforstyrrelse. Så får vi vurdere en påtaleavgjørelse av saken, sier han.

Andersen legger til at det trolig ikke behøves mye etterforskning av saken. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har en mann fra Oslo erkjent å ha kastet steinen på keeperen.

Krimsjef Andersen var forøvrig hovedtrener for Sparta Sarpsborg, laget som i 2008 ga fra seg plassen i 1. divisjon til det som i dag er Sarpsborg 08.

Over streken

Anders Kristiansen truffet av stein

Sarpsborgs keeper Anders Kristiansen fikk et lite sår på kneet etter å ha blitt truffet av steinen.

Foto: Petter Larsson/NRK

Det var i 1. omgang av kampen mellom Sarpsborg og Vålerenga at vertenes keeper fikk stein mot seg.

Politiet pågrep en mann i 20-årene fra Oslo. Han kan vente seg et rettslig etterspill og kanskje mer enn en bot.

– Jeg skulle bare ned for å ta litt drikke ved målet, men da jeg snudde meg ble jeg kastet stein på. En med litt størrelse traff meg i kneet og flere mindre stein i ryggen. Jeg ble pepret med stein, sa Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen til NRK etter kampslutt.

I Sarpsborgs hjemmekamp mot Rosenborg skal tre personer ha blitt anmeldt, blant annet for kasting av nødbluss og fordi de tok seg inn på banen.

Fotballforbundet kommer også til å se nøye videre på steinkaster-saken.

Sarpsborg - Vålerenga (stein)

Det var denne steinen som traff Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix