NRK Meny
Normal

Tilskuer kastet stein på Sarpsborg-keeperen

SARPSBORG (NRK): Sarpsborgs sterke hjemmeseier over Vålerenga ble overskygget av steinkasting fra tribunen.

Kristoffer Hagenes med steinen

STEINEN: Her viser dommer Kristoffer Hagenes frem steinen som traff Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen i kneet. (Skjermdump med tillatelse fra Eurosport.)

Foto: Skjermdump / Eurosport

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skulle bare ned for å ta litt drikke ved målet, men da jeg snudde meg ble jeg kastet stein på, sier Sarpsborg-keeperen til NRK.

– En med litt størrelse traff meg i kneet og flere mindre stein i ryggen. Jeg ble pepret med stein, sier han.

Keeperen til Sarpsborg 08, Anders Kristiansen, ble truffet av en stein i kampen mot Vålerenga. Steinen ble kastet fra tribunen.

TRUFFET AV STEIN: Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen viser frem såret etter at han ble «pepret med stein» under kampen mot Vålerenga.

Sarpsborg - Vålerenga (stein)

STEINEN: Det var denne steinen som traff Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Måtte si fra

Sarpsborg slo VIF 2-0 søndag, men seieren ble overskygget av hendelsen som skjedde like før pause.

Det var etter at Anders Trondsen doblet ledelsen for Sarpsborg at en tilskuer kastet stein mot keeper Kristiansen. Keeperen ble satt ut, men altså ikke alvorlig skadet og fortsatte kampen.

– Jeg tåler masse skittsnakk, men jeg kan ikke stå å uroe meg for å få stein i bakhodet, derfor følte jeg at jeg måtte gi beskjed til dommeren, sier keeperen.

Dommer Kristoffer Hagenes fikk steinen og valgte å stoppe kampen, mens han diskuterte med trenere og andre hva de skulle gjøre videre.

Anders Kristiansen

TRUFFET AV STEIN: Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Ikke ekte supporter

– Jeg vurderte aldri å stoppe kampen, men ba speaker sende ut en melding om at det ikke skal skje. Vi kommer til å sende en rapport til NFF om dette så tar de det videre, sier dommer Hagens til NRK.

Sarpsborg-treneren reagerer kraftig på hendelsen.

Det er ubehagelig når keeperen vår må stå med ryggen mot dem som kaster stein. Det er nesten umenneskelig å stå foran det, sier en irritert Sarpsborg-trener Geir Bakke og legger til:

– Det er en vanskelig situasjon for Vålerenga. Ekte supportere vil jo ikke gjøre noe sånt og ødelegge for laget sitt.

Geir Bakke

FORBANNET: Sarpsborg-trener Geir Bakke reagerer sterkt på at lagets keeper ble truffet av en stein under kampen mot Vålerenga.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ikke Klanen

Kristiansen voktet buret foran Vålerenga-fansen da det skjedde, men steinkasteren er ikke medlem av Vålerengas supporterklubb Klanen.

– Steinkasteren er identifisert. Ikke medlem hos oss, men det er selvsagt tatt tak i. Langt utafor, dette, skriver Klanen på Twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Vålerenga-trener Deila sier følgende om den uheldige episoden:

– 99,9 prosent av Vålerenga-supporterne er fantastiske. At noe sånt skjer er trist, men det er nå ordnet opp i og vi skal jobbe steinhardt for at det ikke skal gjenta seg.

– Dette er noe vi tar sterkt avstand fra.

– Ikke bra

Spillet ble stoppet i om lag to minutter mens dommerne, trenerne og andre snakket sammen på sidelinjen.

Over høyttaleranlegget ble det raskt opplyst at kasting av gjenstander kan medføre bortvisning fra arenaen.

Anders Kristiansen

SPILTE VIDERE: Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen fikk et lite sår av steinen som traff kneet, men fortsatte kampen uten problemer.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Jeg fikk det ikke med meg, men hørte at dommeren begynte å snakke om en stein. Det er ikke bra hvis det er tilfelle. Jeg håper de får tatt dem som gjorde det, sier målscorer Trondsen til Eurosport.

Mann i 20-årene anmeldt

Kristoffer Hagenes

STOPPET SPILLET: Dommer Kristoffer Hagenes måtte vente med å sette i gang kampen etter Sarpsborgs 2-0-scoring på grunn av steinkastingen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ifølge VG er en mann i midten av 20-årene anmeldt for steinkastingen.

Sarpsborg sjokkåpnet kampen mot Vålerenga og tok ledelsen etter bare tre minutter ved Sigurd Rosted. Like før pause doblet de altså ledelsen. Vålerenga var farlig frempå et par ganger etter pause, men tapte til slutt 2-0 i Østfold.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering