Mortensrud drap
Foto: Bård Nafstad

Ung mann drept på Mortensrud

Oppsummert

Torsdag 7. oktober ble Hamse Hashi Adan (20) skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo. Fredag døde han av skadene. Politiet etterforsker saken.

 • Undersøker sammenheng

  Politiet undersøker om drapet av den 20 år gamle Hamse Hashi Adan kan kobles til skyteepisoder i Søndre Nordstrand i fjor, skriver AvisaOslo. – I og med at det har vært flere hendelser, er det naturlig for oss å se om det er noen sammenhenger, sier Børge Enoksen, politiadvokat i Oslo politidistrikt og påtaleleder for drapsetterforskningen til avisen.

 • Flere hundre tok farvel med Hamse

  Torsdag ble 20 år gamle Hamse Hashi Adan gravlagt på Alfaset gravlund i Oslo.

  Flere hundre mennesker kom for å ta et siste farvel med Adan.

  Torsdag forrige uke ble han skutt og drept på Mortensrud i Oslo. Fortsatt er ingen pågrepet i saken.

  Flere hundre møtte opp under begravelsen til Hamse Hashi Adan som ble drept på Mortensrud.
  Foto: Rushda Syed / NRK
 • Jobber med flere hypoteser

  Politiet har ikke siktet noen etter drapet på 20-åringen Hamse Hashi Adin på Mortensrud i Oslo, men opplyser at de undersøker flere hypoteser.

  – Vi jobber med store ressurser, og det er et detaljert og grundig arbeid som pågår. Vi har fått inn store mengder informasjon og har tro på at det kan føre til en pågripelse i saken, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt til NTB.

  Skytehendelsen skjedde torsdag forrige uke. Det var mange personer i området rundt Lofsrud skole på tiden da skuddene ble avfyrt, sier politiet.

 • Hamse Hashi Adan ble drept

  I samråd med avdødes familie og deres bistandsadvokater går politiet nå ut med navn på mannen som ble skutt og drept på Mortensrud torsdag 7.oktober. Det var Hamse Hashi Adan.

  Politiet etterforsker saken for fullt med store ressurser. Foreløpig er ingen siktet og pågrepet for handlingen.