Hopp til innhold
Mortensrud drap
Foto: Bård Nafstad

Ung mann drept på Mortensrud

Oppsummert

Torsdag 7. oktober ble Hamse Hashi Adan (20) skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo. Fredag døde han av skadene. Politiet etterforsker saken.

 • Mann siktet i Mortensrud-drapet løslatt

  Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan ved Mortensrud 7.oktober 2021, ble i går løslatt fra varetektsfengsel etter å ha sittet fengslet siden 22.oktober i fjor. Det skriver politiet i en pressemelding.

  Mannen er fortsatt siktet for medvirkning til drapet, men blir løslatt da politiet ikke har fått tak i de to etterlyste brødrene som reiste til Kosovo to dager etter drapet. Da er det uforholdsmessig å la den varetektsfengslede mannen sitte på ubestemt tid i fengsel, skriver politiet.

  Etterforskningen fortsetter med høy prioritet, opplyser politiet. De samarbeider fortsatt med utenlandske myndigheter i jakten på brødrene.

  Politiet har dannet seg et bra bilde av hva som skjedde da Hamse Hashi Adan ble skutt og drept i fjor høst. De vil ikke gå ut med flere detaljer før de to brødrene blir pågrepet.

  Politiet oppfordrer de etterlyste brødrene til å melde seg for politiet, og ber publikum komme med tips om de vet hvor brødrene befinner seg.

 • Søker fortsatt Mortensrud-drapssiktede

  De to brødrene som er etterlyst og siktet etter drapet på Mortensrud i oktober, er fortsatt på frifot.

  – Vi har en formening om hvor de befinner seg, men har ikke fått tak i dem, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo-politiet.

  Denne uken er det tre måneder siden Hamse Hashi Adan (20) ble skutt utenfor Lofsrud skole på Mortensrud og han døde senere av skadene.

  En mann i 40-årene er fra før varetektsfengslet, siktet for medvirkning i saken.

 • Brødre fortsatt på frifot etter Mortensrud-drap

  To brødre er etterlyst internasjonalt og fortsatt på frifot etter et drap på Mortensrud i Oslo i oktober.

  Det skriver VG.

  De to er siktet for drap eller medvirkning til drap. De forlot landet 9. oktober, to dager etter at Hamse Hashi Adan ble skutt og drept.

  En tredje person som politiet mener var involvert i skytinga, sitter i varetektsfengsel.

 • Politiet samarbeider med Kosovo

  Brødrene Valon (35) og Visar Avdyli (32) er etterlyst internasjonalt og siktet for drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud den 7. oktober.

  Den 9. oktober tok de et fly til Pristina i Kosovo. På dette tidspunktet var de ikke mistenkt i saken.

  En representant fra politiet i landet sier nå til NRK at de samarbeider med norsk politi.

 • Etterlyser brødre etter drap

  Politiet offentliggjør navn på etterlyste i Mortensrud-drapet. 20-åringen Hamse Hashi Adan ble drept Mortensrud i Oslo 7. oktober.

  Mennene er brødrene Valon (35 år) og Visar (32 år) Avdyli fra Bærum. Brødrene er kjent for politiet fra tidligere, blant annet gjennom Høyesteretts dom av 28.juni 2016 hvor de er domfelt for terrorvirksomhet, skriver politiet i en pressemelding.

  De to brødrene er avbildet på Gardermoen før de går om bord på et fly til Kosovo 9.oktober. Da de forlot landet hadde ikke politiet noen mistanke mot de to brødrene.