Hopp til innhold

Tre vektere ble skadet da de reddet ung kvinne opp fra T-banesporet

Tre av vekterne som var på jobb under kaoset i Holmenkollen lørdag kveld, endte selv opp på Legevakten. De fikk strøm i seg da de reddet en ung kvinne opp fra T-banesporet. Kvinnens tilstand er fortsatt alvorlig, men stabil.

En ambulanse kjører bort fra Voksenlia T-banestasjon etter at en ung kvinne falt i sporet

FALT I T-BANESPORET: En ung kvinne i slutten av tenårene ble alvorlig skadet da hun falt ned i T-banesporet på Holmenkoll-banen lørdag kveld. Tre vektere som hjalp kvinnen opp, fikk også strøm i seg og ble sendt til Legevakten.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Vi er glade for at vi kunne hjelpe jenta som ble skadet, det er det viktigste. Men de var ganske preget av situasjonen i går og får hjelp til å bearbeide det de har opplevd, sier operativ leder Henning Kristiansen i vaktselskapet Pro Sec.

Han opplyser at tre av selskapets vektere ble skadet på en av T-banestasjonene på Holmenkollbanen lørdag kveld.

– En jente falt ut i skinnegangen og fikk strøm i seg. Under forsøket på å hjelpe henne opp fra sporet, ble strømmen ledet gjennom henne og til vekterne, sier Kristiansen.

Han sier det ikke var noen trengsel på perrongen da ulykken skjedde.

Foto: Silje Strømø Fosso

Mann løper over t-bane-linja og faller Foto: Silje Strømø Fosso

Drev førstehjelp

Vekterne ble sendt til Legevakten for en rutinemessig sjekk.

– De følte seg ikke noe spesielt dårlig, men når noen får strøm i seg, må de sjekkes. To av dem ble holdt til observasjon utover natten, mens den tredje ble sendt hjem i går kveld, sier Kristiansen.

– Det er klart hendelsen var en påkjenning. Å få en slik ulykke midt i ansiktet, kan være dramatisk. Det var heldig at det var vakthold på perrongen, slik at de kunne iverksette førstehjelp så fort som mulig.

Totalt åtte personer ble skadet i kaoset i Holmenkollen, deriblant den unge kvinnen som falt ned i T-banesporet og ble alvorlig skadet. Hun er innlagt på sykehus.

Tilstanden hennes er nå stabil, opplyser politiet.

– Tilstanden til den unge kvinnen i slutten av tenårene som ble skadet etter å ha fått strøm i seg da hun falt ned i T-banesporet, er stabil og ikke livstruende, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

De resterende sju personene som ble skadet, fikk lettere skader og ble behandlet på Legevakten.

– Skremt over liten respekt

Det brøt ut fullstendig kaos da Holmenkollen-publikummet skulle forlate området lørdag.

Arrangøren hadde ventet 100.000 mennesker i løpet av hele helgen, men i stedet kom det rundt 100.000 mennesker i anlegget og ute i marka bare på lørdagen.

Politiet rapporterte om at folk rev ned gjerder og slåss mot hverandre og politiet.

Søndag har både politiet, arrangøren og Sporveien satt inn ekstra tiltak for å unngå lørdagens kaos.

– Vi er skremt over hvor liten respekt mange har for politiet og vekterne og ikke innretter seg etter de forhold som er lagt til rette, sier Kristiansen.