Dette kan spare deg for en tusenlapp

Ikke kast de gamle favoritt-joggeskoene, men pigg dem opp.

Pigging av sko

BILPIGG: Å pigge om de gamle skoene koster deg rundt 300 kroner, mens nye løpesko med pigger koster rundt 1600 kroner.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Er du redd for å falle på glatta? Du er ikke alene. De siste dagene har vi strømmet til skobutikker over hele landet på jakt etter pigger. Men det trenger ikke koste skjorta å ta seg trygt rundt på islagte veier.

Mitt råd er å få tak i bilpigger. De holder i flere kilometer og en en solid måte å få skikkelig feste på

Svein Røhne

– Holder i flere kilometer

Svein Røhne, er daglig leder i Løpslabbet og han har hatt mange kunder innom de siste dagene og er i full sving med å pigge gamle sko og gi råd om nye piggsko.

– Mitt råd er å få tak i bilpigger. De holder i flere kilometer og en en solid måte å få skikkelig feste på. Fordelen er å få et bedre og mer ordentlig feste, forklarer han.

Han forteller om stor pågang av kunder som trenger råd og tips om hvordan man kan holde seg på bena under løpeturen eller gåturen.

Svein Røhne

GODE RÅD: Daglig leder i Løpslabbet pigger om gamle sko og har ingen problemer med å oppfordre folk til å ta vare på favorittskoene og sette i pigger.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Men det trenger ikke å koste deg tusenlapper. Ifølge Røhne trenger man ikke å investere i dyre sko, men heller ta vare på favorittskoene som ikke lenger er så nye.

– Ikke kast de gamle skoene. Har de en såle som tåler litt til, kan du godt bruke dem et par vintre, forteller han.

– Lønnsomt

Skal du kjøpe deg nye piggsko koster de mellom 1600 og 1700 kroner.

Å pigge om en sko koster rundt ti kroner piggen og hos Løpslabbet er det vanligst med rundt 30 pigger.

Er dette noe man kan gjøre selv?

Ungdom

SLITT, MEN BRA: Gamle joggesko kan bli som nye piggsko og kan vare opp til et par vintre, ifølge ekspertene.

Foto: Trygve Andreassen / NRK

– Ja, man kan jo det. Men bilpiggene kommer i pakker på minimum 2000 stykk og det kreves et spesielt verktøy for å skur det til, så det er ikke noe man gjør hjemme i kjelleren, tror jeg.

Det tar cirka en halv time å få pigget om de gamle skoene, og daglig leder i Løpslabbet har ingen betenkeligheter med å anbefale bilpigg fremfor nye sko.

– Hvis skoen din begynner å synge på siste vers, men har en grei slitesåle, kan det absolutt være lønnsomt å pigge den opp.