NRK Meny
Normal

Advarer mot «skøyteis» på småveier

Med regn på kald asfalt er det fare for at det blir speilblankt på veiene, og ikke minst fortau, rundt om i fylket.

Glatt vei

Det er meldt om svært glatte småveier flere steder i fylket.

Foto: Geir Røed

Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om underkjølt regn, og ber folk være oppmerksomme når de skal ut å kjøre eller gå.

– Regnet fryser til is på bakken og kan gi svært vanskelige kjøreforhold, advarer meteorologene.

Vaktleder Lars Gjermund Bredholt ved TF Anlegg og Wanco er ute på veiene i Indre Østfold gjennom hele natten. Han forteller at det har vært et svare strev med å nå over alle de glatte veiene.

– I natt har det vært utfordrende. Det var meldt underkjølt regn i natt, og det begynte i 02-tiden i natt. Da var det minus sju grader i bakken, så det var en periode jeg trodde jeg var banemannskap på Bislett, ler han.

Ser fint ut

Bredholt forteller at hovedveiene begynner å bli bra. Men i Indre Østfold sliter de fremdeles litt med firefelten på E18 på grunn av mye vann.

– Der kan det være noen steder for det er fare for vannplaning, men ellers begynner det å bli bare veier, forteller han.

Vaktlederen ber folk om å være ekstra forsiktig ute i trafikken og på fortauene i dag.

– Det ser svart og fint ut, og det er litt skummelt. Det ligger et tynt lag med is på veiene, så folk bør ta det litt ekstra pent i dag, sier han.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd