Slik kommer du deg til VM i skiskyting

Skal du være med på folkefesten i Holmenkollen i helgen? Her får du oversikten over hvordan du lettest kommer deg dit.

Kaos på T-banen

UNNGÅ KØ: Under ski-VM i Holmenkollen i 2011 var enorme køer på Majorstua T-banestasjon. Da var det Oslo2011 som ikke hadde planlagt transporten godt nok. Ruter, som nå er ansvarlig, lover at noe liknende ikke vil skje denne helgen.

Foto: Øzgur Tufan/NRK

Torsdag gikk startskuddet for Skiskytter-VM i Oslo. Kun halvparten av billettene til det første rennet var solgt, men i helgen forventer arrangørene stinn brakke. Mellom 15 000 og 20 000 skal være med å heie frem våre beste kvinner og menn i helgen.

– Men vi er godt forberedt på mange passasjerer i helgen, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter til NRK.

Setter inn flere avganger

Tusenvis av passasjerer kom for sent til Holmenkollen for å se Marit Bjørgen ta gull på jaktstarten under ski-VM i 2011. Folk stod i kø i flere timer for å komme med T-banen opp til Holmenkollen.

Det skjer ikke i år.

Øystein Dahl Johansen

BEREGN GOD TID: Øystein Dahl Johansen i Ruter oppfordrer publikum til å reise tidlig.

Foto: Birgitte Heneide / Fotograf Birdy

– Vi setter inn ekstra avganger og lange tog til og fra Holmenkollen. Fra tre timer før arrangementet starter til det er ferdig har vi kapasitet til å frakte 10 000 passasjerer i timen, sier Dahl Johansen.

Til Holmenkollen kan du ta T-banens linje 1, som kjører mellom Helsfyr/Ellingsrudåsen og Frognerseteren via alle stasjonene i Oslo sentrum.

I tillegg til de vanlige avgangene på linje 1 kjører også T-banen ekstraavganger, som går direkte mellom Majorstuen og Holmenkollen. I tillegg vil linje 3 kjøre fra Majorstuen til Holmenkollen i stedet for Storo deler av dagene det er arrangement i Holmenkollen.

Første ekstratog med T-banen vil være oppe i Holmenkollen før dørene til arenaen åpner.

– Beregn god tid! Dørene åpner tre timer før rennstart og vi oppfordrer publikum til å reise tidlig slik at de får en god opplevelse, både i Kollen og på reisen til og fra.

Hver kveld er det medaljeseremoni i Oslo sentrum, rett ved Nationaltheatret.

For å unngå trengsel i dette området anbefaler Ruter at du bruker T-banestasjonene Jernbanetorget eller Stortinget om mulig, samt at du ikke avtaler møteplass ved fontenen på Nationaltheatret.

Gratis kollektivbillett

Ruter og Skiskytter-VM har billettsamarbeid. Det betyr at kollektivreiser med Ruters linjer i sone 1 er inkludert i billetten den dagen billetten er gyldig for.

– Derfor er det viktig at du har med arrangementsbilletten når du reiser med buss eller T-bane. Det er ikke gratis for dem som ikke har billett til arrangementet, sier Dahl Johansen i Ruter.

Tilbudet gjelder ikke NSB sine tog.