Hopp til innhold

Høyre: – Fjern skiltene umiddelbart

Mange reagerer på at Oslo kommune fjerner 120 p-plasser for å unngå snøproblemer i sykkelfeltene. – De kan ikke skilte med en gang det kommer noen små fjoner, sier Høyres Eirik Lae Solberg.

Parkering forbudt-skilt

FØRE VAR: Her i Ullevålsveien er det skiltet parkering forbudt fordi det er meldt snø i kveld og i natt.

Foto: Nadir Alam / NRK

I tre sentrale Oslo-gater er det nå skiltet «parkering forbudt». Dermed forsvinner 120 gateparkeringsplasser for beboere og besøkende i Ullevålsveien, Sognsveien og Akersgata. Slik vil Oslo kommune løse snø-trøbbel i sykkelfeltene.

– Det er et problem der parkeringen er på innsiden av sykkelfeltet, fordi bilene drar snø ut i sykkelfeltet, sier kommunikasjonsrådgiver i Oslo kommunes sykkelprosjekt, Liv Jorun Andenes til NRK. Det var Aftenposten som først omtalte saken.

  • Kommer det snø i helgen? Sjekk yr.no her.

Ingen nedre grense

Fjerningen av parkeringsplasser er et prøveprosjekt som byens samferdselsbyråd har godkjent. Andenes sier at helgens snøfall er det første som er meldt etter at de startet prøveprosjektet. Ifølge Meteorologisk institutt er det meldt maksimalt to centimeter snø.

– Dette snøfallet vil gi oss nyttige erfaringer med å se hvor vi skal legge grensen for snømengden, sier Andenes.

Liv Jorun Andenes

PRØVEPROSJEKT: Liv Jorun Andenes sier de vil se an snøfallet for å få erfaringer.

Foto: Hilda Nyfløt

– Har dere ingen nedre grense for når det skal settes opp skilt?

– Nei, ikke nå ved førstegangs forsøk, svarer Andenes.

– Vil dere fjerne skiltene når det er meldt så lite snø?

– Vi følger jo hele tiden med på værvarselet og skulle det vise seg at ikke kommer noe snø, tar vi ned skiltene så fort som mulig.

Selv om meterologene sier snøen knapt vil legge seg på bakken, vil ikke Andenes si når de vil avgjøre om skiltene skal fjernes.

Bare noen fjoner

Dette er ikke godt nok for Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Eirik Lae Solberg. Han vil ha bort skiltene med én gang.

Eirik Lae Solberg

FJERN SKILTENE: Høyres Eirik Lae Solberg mener det er unødvendig å fjerne parkeringsplasser når det er meldt så lite snø.

Foto: Nina Didriksen / NRK

– Jeg mener at disse skiltene må fjernes umiddelbart. Med så lite snø er ulempen for syklistene neglisjerbar, mens dette skaper store problemer for de som har bil og bruker den på St. Hanshaugen, sier Solberg.

Han skjønner at kommunen har behov for å legge til rette for syklistene.

– Jeg synes det er verdt å prøve ut nye måter å brøyte for syklistene på når det er store snøfall, men da synes jeg vi må vente til det er store snøfall og ikke reagere med en gang det kommer noen små fjoner over Oslo og St. Hanshaugen.

Solberg håper byråden griper inn og stopper prosjektet denne gangen.

– Hvis det ikke skjer kommer Høyre til å ta opp denne saken i bystyret i neste uke, sier gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Han får støtte fra Gudmund Brede, gruppeleder for Arbeiderpartiet i bydelsutvalget i bydel St. Hanshaugen.

– Det bør jo være en grense for hvor mye snø det skal komme før man setter i gang. Etter hva jeg har forstått er varslet, så synes jeg dette virker litt lite, sier Brede, som likevel understreker at han er for brøyting av sykkelveier.