Hopp til innhold

Flere velger Norge i ferien

Den Norske Turistforeningen har aldri hatt høyere økning i antall medlemmer eller større pågang på hyttene.

Familien Kaiser tar norgesferie

SPENNING I NÆRHETEN: Familien Kaiser med pappa Thomas, Martin (12), Henrik (10) og Kristian (7) er en av flere barnefamilier som bruker den norske naturen som feriested.

Foto: Loise Samnøy / NRK

Martin (12), Henrik (10) og Kristian (7) har for lengst forlatt stien i Kjedstadmarka i Buskerud. Brødrene står bøyd over de lave buskene med små markjordbær og plukker dem en etter en.

– Vi spiser jordbær, sier Kristian.

– Markjordbær, retter storebror Henrik.

I sommer blir det flere turer både langs norgeskysten og fjellheimen. Familien Kaiser har nemlig lagt nesten hele ferien til Norge i år. Noe de tre brødrene synes er helt topp.

Fantastisk rett bak huset

– Det er spennene steder i utlandet, men det er også spennende steder rett i nærheten hvor man er. Og barna kan ofte oppdage og oppleve fantastiske ting rett bak huset, sier pappa Thomas Kaiser.

Norgesferie med barn

FAMILIETUR: Martin (12), Henrik (10) og Kristian (7) stortrives på familietur om sommeren.

Foto: Privat

Kaiser er ikke den eneste familien som tar ferien i Norge. Den Norske Turistforeningen har hatt en oppgang på 20 prosent i antall barnemedlemmer det siste året.

Ifølge Ingvild Bakke i DNT er det en sterkere økning enn tidligere.

– Vi merker at interessen er større og at det er stadig flere barnefamilier som bruker hyttene våre. Det er en mye større økning enn tidligere år.

Mindre reisetid

Bakke tror at innføringen av familietilbud på medlemskap er en av grunnene til økningen.

– I tillegg oppdager stadig flere barnefamilier at det kan være fint å ikke bruke så mye tid på reising i ferien, sier hun.

Hun understreker at det morsomste for barna er å være ute og leke. Samtidig er uteaktiviteter ofte veldig billig eller helt gratis.

Norgesferie

NISTE: Det er godt å leke i naturen og godt å spise nista man har tatt med.

Foto: Privat

– I helgen åpnet vi verdens største lekeplass- naturen, og det var en stor suksess. Det er så mye gøy å se ute og det er mange forskjellige muligheter. Det glemmer de store av og til. På tur kjeder ikke barna seg.