Fire pågrepet etter skyting i Oslo

Totalt tre menn er siktet for medvirkning til forsøk på drap, etter en skyteepisode i hovedstaden på torsdag. To personer som ble funnet med skuddskader i går er blant de siktede.

Beredskapstroppen var på Etterstad

SKYTEEPISODE: Beredskapstroppen rykket ut til Etterstadgata på Vålerenga etter melding om en ny skyteepisode kort tid etter skudd var løsnet på Majorstuen.

Foto: MATHIAS OGRE / NRK

To av de siktede som ble skadet i skyteepisoden i Sørkedalsveien på Majorstua torsdag morgen, er nå utskrevet fra sykehus og overført til arresten.

De er begge to siktet for medvirkning til forsøk på drap. Totalt er det tre personer som er pågrepet og siktet for dette.

Det skriver politiet i en pressemelding.

Fredag ettermiddag ble også ytterligere én person til pågrepet i forbindelse med saken. Hva han er siktet for er foreløpig ukjent.

PÅGREPET FREDAG: Her blir den fjerde siktede pågrepet.

Fortsatt uklart hva som har skjedd

I løpet av en drøy time torsdag morgen fikk politiet meldinger om skytinger to steder i Oslo.

En mann ble funnet skutt i Sørkedalsveien på Majorstuen og en annen i Etterstadgata på Vålerenga. Begge ble fraktet til Ullevål sykehus.

Audun Kristiansen

Politiinspektør Audun Kristiansen forklarer at hendelsesforløpet og sammenhengen mellom de skyteepisodene fortsatt er uklart.

Foto: Else Karine Archer / NRK

Senere viste det seg at mannen som ble funnet i Etterstadgata trolig ble skutt et annet sted.

Samtidig skal vitner ha sett en mann dra fra det første åstedet på Majorstua i en taxi.

– Det er mye rundt dette her som er uklart, blant annet hendelsesforløpet, sier politiinspektør Audun Kristiansen, fungerende leder for Felles enhet for etterretning og etterforskning.

De tre siktede skal sannsynligvis fremstilles for varetektsfengsling lørdag, ifølge politiet.

Knust glass- skyting Majorstua

KNUST GLASS: Det lå glassbiter på fortauet og en dør ble knust i Sørkedalsveien på Majorstua, etter en skyteepisode torsdag morgen.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Mulig sammenheng med skyting på Grünerløkka

Politiet ser nå nærmere på om skytingene på torsdag kan ha noen sammenheng med skytingen på Grünerløkka i helgen, der en mann ble funnet skutt i nærheten av Birkelunden.

– Vi samler informasjon mellom saker for å se om vi kan komme nærmere en løsning. Det har vært noen hendelser som vi ønsker å se nærmere på, for å finne ut om det kan være en sammenheng.

Mannen som ble skutt lørdag er ennå ikke avhørt av politiet. Tidligere har de uttalt at han er lite samarbeidsvillig.

Mann skutt på løkka

BIRKELUNDEN: Mannen som ble skutt på Grünerløkka ble behandlet på stedet før han ble kjørt til sykehus.

Foto: THOMAS MARTHINSEN / NRK

Uklar tilknytning

Politiet sier at de ønsker å komme i kontakt med vitner i forbindelse med skyteepisoden på Grünerløkka forrige helg, samt de to hendelsene på Majorstua og Vålerenga i går.

– Vi er i ferd med å avdekke flere sider av det som har skjedd. Etter hvert som etterforskningen pågår kommer vi nærmere et svar, forteller politiinspektøren.

Kristiansen sier det er vanskelig å si konkret hva slags miljø personene er tilknyttet.

– Gjengbegrepet er veldig vanskelig å definere, men de har en relasjon til hverandre. Om det for eksempel kan ha noe med narkotika å gjøre prøver vi å avdekke nå.

Politi på Majorstua etter skyting

SØRKEDALSVEIEN: Skuddene på Majorstuen ble sannsynligvis avfyrt inne i en leilighet. Vitner så en mann flykte fra åstedet i en taxi kort tid etterpå.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK