Hopp til innhold

Kvinne ranet og voldtatt: Ytterligere en person er pågrepet

En utenlandsk kvinne skal ha blitt ranet med kniv og deretter voldtatt i Skien natt til tirsdag, opplyser politiet. To menn er nå pågrepet i saken.

En adresse er forseglet av politiet som følge av etterforsking.
Foto: Theo Aasland Valen

Politiet har pågrepet ytterligere en person etter at en prostituert kvinne natt til tirsdag ble ranet med kniv og voldtatt på en privatadresse i Skien.

En lokal mann i 20-årene ble pågrepet samme natt, men ifølge kvinnen var det to personer til stede da hendelsen fant sted. Det skal være denne personen som nå er tatt av politiet, skriver Varden.

Mannen som nå er pågrepet, skal ifølge politiet ha hatt en mindre aktiv rolle, men var på stedet da ranet og voldtekten skal ha blitt gjennomført.

Kvinnen kontaktet politiet

Operasjonsleder Trond Egil Groth sier kvinnen har opplyst at hun var en eskorte-kvinne. Kvinnen ringte selv politiet ved 01.30-tiden. Politiet rykket så ut.

– Hun har forklart at hun ble oppsøkt av to personer. En av dem truet henne med kniv og deretter ranet henne for noen tusen kroner. Hun ble så voldtatt av en av personene, forklarer hun. Deretter forlot de stedet, sier Groth.

Skal avhøres

Samme natt pågrep politiet en mann de betrakter som hovedmannen. Det er en lokal mann i 20-årene. Han er siktet for ran og for voldtekt, opplyser Groth. Han ble avhørt i går.

Også kvinnen har blitt avhørt. Det opplyser politiadvokat Hanne Solheim.

– Vi kartlegger hendelsesforløpet i saken med tanke på hvem som er involvert og hva slags rolle de ulike personene har.

Kvinnen er rutinemessig tatt hånd om ved et overgrepsmottak, og vil få en bistandsadvokat, forteller Solheim.