NRK Meny
Valgplakater på Haiti
Foto: STRINGER / Reuters

Valg i Haiti

Oppsummert

Den andre runden av presidentvalget i Haiti skulle egentlig avholdes 24. januar, men ble utsatt på grunn av bekymringer rundt sikkerheten. Dermed vil nasjonalforsamlingen nå velge en midlertidig president for en periode på opptil 120 dager.

 • Enige om overgangspresident i Haiti

  Haitis nasjonalforsamling er blitt enig om at Jocelerme Privert skal fungere som statsminister frem til valget av Michel Martellys arvtaker, som skal holdes i april. Den 62 år gamle senatoren ble valgt etter en lang debatt i nasjonalforsamlingen.

 • Haiti får overgangsregjering

  Haitiske politikere har signert en avtale om å få på plass en overgangsregjering, kun timer før president Michel Martelly går av uten en erstatter. Avtalen hindrer at landet går inni et maktvakuum når Martelly går av søndag.

 • Valg i Haiti 24. januar

  Andre runde av presidentvalget i Haiti skal arrangeres 24. januar. Det opplyser den avgående presidenten, Michel Martelly. Valget er utsatt i en uke på grunn av problemer med å arrangere valget.

 • Valget i Haiti i gang

  Nesten fire år forsinket er parlaments- og lokalvalget i Haiti endelig i gang etter at valglokalene åpnet søndag morgen lokal tid. På forhånd var valgdeltakelsen ventet å bli så lav som 15 prosent. Innbyggerne skal velge representanter til to tredeler av landets senat, samt hele underhuset.

 • Forsinket valg på Haiti

  Mer enn tre år forsinket skal det nå holdes valg i Haiti. Svært få ventes å delta i søndagens valg. Statsminister Laurent Lamothe og nasjonalforsamlingen gikk av etter protester rundt nyttår og siden da har en samlingsregjering styrt landet (Reuters).

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no