Hopp til innhold
Barn med kolera i Haiti
Foto: Dieu Nalio Chery / AP

Haiti

Oppsummert

Haiti er et land på den karibiske øya Hispaniola. Landet er et av de fattigste i verden, preget av politisk uro og svært utsatt for naturkatastrofer. 14. august 2021 ble Haiti rammet av et kraftig jordskjelv.

 • Åtte døde av kolera i Haiti

  Kolera er igjen oppdaget i Haiti, over tre år etter epidemien som tok livet av 10.000 mennesker i det fattige landet i Karibia. Minst åtte mennesker har dødd av viruset, meldte myndighetene i landet søndag.

  Myndighetene har iverksatt tiltak for å begrense spredningen av viruset og ber folk skjerpe hygienen, melder NTB-AFP.

 • Ett tilfelle av kolera på Haiti

  Myndigheter på Haiti bekrefter at det er påvist ett tilfelle av kolera i landet. Samtidig undersøkes flere prøver der det mistenkes kolerasmitte.

  Det melder nyhetsbyrået Reuters.

  For to år siden var det et større utbrudd av kolera på øya.

 • FN slår Haiti-alarm

  FNs Haiti-utsending beskriver situasjonen i landet som en humanitær katastrofe. Desperasjonen har «nådd nye nivåer» etter to uker med voldelige opptøyer.

  Det har vært omfattende demonstrasjoner, opptøyer og plyndring i landet etter at statsminister Ariel Henry 11. september kunngjorde at drivstoffsubsidier må opphøre fordi de er for dyre.

  Regjeringen makter ikke å bekjempe mektige kriminelle gjenger eller tilby innbyggerne grunnleggende tjenester.

  – En økonomisk krise, en gjengkrise og en politisk krise har sammenfalt og skapt en humanitær katastrofe, sa FN-utsendingen Helen La Lime i et krisemøte i FNs sikkerhetsråd mandag. (NTB-AFP)

 • Vannmangel på Haiti etter voldsomme opptøyer

  Voldsomme opptøyer og demonstrasjoner gjør livet vanskelig for mange på Haiti. Nå står flere tusen uten vann samtidig som en tropisk storm nærmer seg.

  Tusener av mennesker står uten vann i Port-au-Prince i Haiti etter vannforsyningene ble stanset som følge av demonstrasjoner og opptøyer denne uken.

  Flere innbyggere har blitt tvunget til å holde seg innendørs på grunn av de voldelige protestene mot økte drivstoffpriser og kriminalitet i landet. Det har blitt skutt i gatene og flere bildekk har blitt påtent.

  Det har ført til at selskapene som leverer vann i byen har blitt stanset eller forsinket i sitt arbeid, til tross for at temperaturene ligger på 34 varmegrader.

  (NTB)

  Haiti Protest
  Foto: Odelyn Joseph / AP
 • Stenger ambassader i Haiti

  Flere land sier de midlertidig stenger sine ambassader i Haitis hovedstad Port-au-Prince på grunn av uro og opptøyer der som følge av økte drivstoffpriser.

  Ambassaden til Den dominikanske republikk, som sammen med Haiti utgjør øya Hispaniola, melder at de stenger «dørene for offentligheten inntil videre» på grunn av forverringen av sikkerhetssituasjonen.

  Også ambassadene til Canada, Mexico og Spania har denne uka meldt at de midlertidig stenger dørene. (NTB)

  Flere land har midlertidig stengt sine ambassader i Haitis hovedstad Port-au-Prince, der det har brutt ut store og voldsomme demonstrasjoner mot økte drivstoffpriser i det kriserammede landet
  Foto: Odelyn Joseph / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no