Haiti Protest
Foto: Dieu Nalio Chery / AP

Haiti

Oppsummert

Demonstrasjonene mot regjeringen i Haiti fortsetter, og demonstrantene krever at president Jovenel Moïse skal gå av. Han er anklaget for se gjennom fingrene med korrupsjon og for en politikk som har ført til skyhøy inflasjon.

 • USA utleverte dødsskvadron-leder

  USA har utlevert en tidligere leder av den halvmilitære dødsskvadron FRAPH til hans hjemland Haiti. Emmanuel «Toto» Constant og FRAPH er anklaget for å ha drept hundrevis, om ikke tusenvis, av tilhengere av den tidligere presidenten i HAITI.

 • Livstidsdømt fange deporteres

  USA deporterer den tidligere paramilitære lederen Toto Constant til Haiti, hvor han skal fortsette å sone en livstidsdom fra 90-tallet for drap og tortur. Constant er grunnleggeren av den haitiske terroristgruppen FRAPH.

 • Journalist drept på Haiti

  Nær 20 mennesker har mistet livet i protester på Haiti den siste måneden, ifølge Ap. Torsdag ble journalist Néhémie Joseph funnet død i sin bil. Joesph har dekket de voldsomme protestene på øya, som krever at president Jovenel Moïse skal gå av.

  Haiti Political Crisis
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Fotograf såret i skyting

  En fotograf fra nyhetsbyrået AP ble såret da en senator trakk en pistol og begynte å skyte utenfor landets nasjonalforsamling i Port-au-Prince. En annen person ble også såret i hendelsen. Ifølge The Guardian dreier det seg om en sikkerhetsvakt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no