Protester i Sudan
Foto: AFP

Uro i Sudan

Oppsummert

Nær 100 mennesker er drept av sikkerhetsstyrker som angrep demonstranter i Karthoum. Militærjuntaen overtok makta i Sudan da president Omar al-Bashir ble styrtet i april, etter tretti år som president. Opposisjonen krever et sivilt styre.

 • Bashir tiltalt for korrupsjon

  Riksadvokaten i Sudan har tatt ut tiltale mot landets tidligere president Omar al-Bashir for korrupsjon, melder det statlige nyhetsbyrået SUNA. Bashir, som grep makten i et militærkupp i 1989, ble selv styrtet av landets militære i april i år.

 • USA sender diplomat til Sudan

  USA sender den erfarne diplomaten Donald Booth som spesialutsending til Sudan i et forsøk på å få til en fredelig maktovertakelse i landet etter president Omar al-Bashir. Mange demonstranter er den siste tiden blitt drept av sikkerhetsstyrker.

 • Avslutter demonstrasjoner i Sudan

  Demonstrasjonene for et sivilt styre i Sudan er avsluttet, melder AFP. Landet har opplevd omfattende politisk uro siden desember. I april ble Sudans president Omar al-Bashir tvunget til å gå av, siden har landet vært styrt av en militærjunta.

 • Skal ha voldtatt demonstranter

  Sudanske paramilitære styrker skal ha voldtatt flere enn 70 demonstranter under protestene i hovedstaden Khartoum i forrige uke, skriver The Guardian. Det opplyser en legekomité tilknyttet protestbevegelsen til avisa, melder NTB.

Skudd og tåregass mot demonstranter i Sudan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no