Protester i Sudan
Foto: AFP

Uro i Sudan

Oppsummert

Etter at tidligere president i Sudan, Omar al-Bashir, ble styrtet i april, har det vært urolig i landet. Militærjuntaen tok makten, men opposisjonen har krevd et sivilt styre. Nå har de blitt enige om å dele makten i landet til valg kan bli avholdt.

 • Sudan: Pause i rettssak

  Rettssaken mot Omar al-Bashir, Sudans styrtede leder, er satt på vent i en uke etter at flere vitner forklarte seg onsdag. Al-Bashir er tiltalt for korrupsjon og ulovlig besittelse av utenlandsk valuta. Han ble avsatt i et militærkupp i april.

 • Rettssak mot al-Bashir starta i dag

  Den tidlegare presidenten i Sudan, Omar al-Bashir, har erkjent å ha motteke millionar av dollar frå Saudi-Arabia. Han styrte landet i 30 år og blei avsett 11. april i år, og har sidan vore fengsla etter tiltale om blant anna korrupsjon.

 • Bashir i retten for korrupsjon

  Sudans avsatte leder Omar al-Bashir, møtte mandag i retten der han er tiltalt for korrupsjon. 75 år gamle Bashir styrte landet med hard hånd i 30 år, og ble styrtet 11. april etter flere måneder med protester og demonstrasjoner mot regimet.

 • Feiring i Khartoum

  Tusenvis av jublende mennesker var ute i gatene i Sudans hovedstad Khartoum for å feire avtalen om hvordan landet skal styres i en 39 måneder lang overgangsperiode. Avtalen skal sikre at militærjuntaen gir fra seg makten til en overgangsregjering.

  Feiring i Sudans hovedstad
  Foto: AP
 • Glad for overgangsregjering

  FNs generalsekretær gratulerer partene i Sudan med å ha blitt enige om avtalen om en overgangsregjering, som ble signert i dag. I en uttalelse takker António Guterres alle som har bidratt, og sier FN vil jobbe for fred og demokrati i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no