Protester i Sudan
Foto: AFP

Uro i Sudan

Oppsummert

Sudans president Omar al-Bashir er satt i husarrest, og det militære har etablert et mildertidig styre i landet. Demonstranter ber om et demokratisk valg på en sivil regjering.

 • Sudanske partitoppar er arresterte

  Sudanske styresmakter har arrestert fleire toppmedlemar av det førre styrande politiske partiet seint laurdag, ifølgje Reuters. Fleire av dei var tilknytt den nyleg avsette presidenten Omar al-Bashir. To andre av hans medarbeidarar er i husarrest.

 • USA sender diplomat til Sudan

  USA gir militærjuntaen i Sudan forsiktig ros etter deres beslutning om å løslate politiske fanger. En amerikansk diplomat er på vei til landet. USA mener det er på tide med en inkluderende overgangsregjering som respekterer menneskerettigheter.

 • Protest mot hæren i Sudan

  Tusenvis av demonstranter har omringet hærens hovedkvarter i Sudans hovedstad Khartoum, én uke etter militærkuppet der presidenten ble styrtet. De krever gjeninnføring av sivilt styre i landet og nekter å forlate området før de får gjennomslag.

 • Brødrene til ekspresident arrestert

  To av brødrene til Sudans avsatte ekspresident Omar al-Bashir er pågrepet, opplyser en talsmann i landets hær. Abdullah og Abbas al-Bashir ble pågrepet i Khartoum.

 • Omar al-Bashir fengslet

  Sudans avsatte president Omar al-Bashir er flyttet fra presidentpalasset til et fengsel i hovedstaden Khartoum. Bashir ble overført til Kobar-fengselet, opplyser to kilder tett på 75-åringens familie. Opplysningen bekreftes av en fengselsbetjent.

Skudd og tåregass mot demonstranter i Sudan

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no