Protester i Sudan
Foto: AFP

Uro i Sudan

Oppsummert

Etter at tidligere president i Sudan, Omar al-Bashir, ble styrtet i april, har det vært urolig i landet. Militærjuntaen tok makten, men opposisjonen har krevd et sivilt styre. Nå har de blitt enige om å dele makten i landet til valg kan bli avholdt.

 • Al-Bashir vil ikke bli utlevert

  Sudans tidligere leder Omar al-Bashir nekter å ha med Den internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC) å gjøre. Det sier advokaten hans til nyhetsbyrået Reuters. Al-Bashir ble avsatt i fjor, og Sudan sier de vil utlevere de som er etterlyst av ICC.

 • Sudan vil utlevere etterlyste

  Overgangsstyret i Sudan og opprørsgrupper i landet sier de er enige om å utlevere de som er etterlyst av Den internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC). Tidligere president Omar al-Bashir er blant de etterlyste, men han nevnes ikke i uttalelsen.

 • Sudan opnar luftrommet igjen

  Sudan seier dei opnar luftrommet igjen onsdag kveld etter at eit væpna opprør i deira eigne tryggingsstyrkar stengde hovudstaden si lufthamn i fleire timar og minst to personar blei drepne, melder AP.

 • 27 dømt til døden i Sudan

  27 medlemmer av Sudans sikkerhetsstyrker ble mandag dømt til døden, melder AP. De torturert og drepte den fengslede læreren Ahmed al-Khair i februar. Det skjedde under protestene som gjorde at landets leder Omar al-Bashir måtte gå av tidligere i år.

 • Ny regjering tatt i ed i Sudan

  Sudan har fått en ny regjering, den første etter at landets autoritære president Omar al-Bashir ble avsatt i april. Den nye regjeringen ble tatt i ed søndag, etter at det ble inngått en avtale som deler makten mellom militære og demokratibevegelsen.

  Sudan What’s Next
  Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no