NRK Meny
South Africa Imiigrant Attacks
Foto: Tebogo Letsie / Ap

Uro i Sør-Afrika

Oppsummert

Sør-Afrikas president Jacob Zuma vil betale tilbake noen av de offentlige midlene som ble brukt til å pusse opp huset hans. For to år siden slo landets fremste korrupsjonsjeger fast at Zuma hadde unndratt midler til oppussingen av eiendommen.

 • Sør-Afrika: Anker Zuma-kjennelse

  Den sør-afrikanske statsadvokaten sier han vil anke avgjørelsen til Høyesterett, som anbefalte at korrupsjonstiltalen mot president Jacob Zuma gjenopptas.

 • Truer med vold for å avsette Zuma

  I Sør-Afrika sier opposisjonslederen Julius Malema at han villig til å bruke våpen for å ta makten fra den sittende regjeringen. Malema leder det radikale partiet Economic Freedom Fighters, som i månedsvis har krevd at president Jacob Zuma går av.

 • Fordømmer studentdemonstrasjoner

  Sør-Afrikas president Jacob Zuma fordømmer studentdemonstrasjonene ved flere av landets universiteter, melder AP. I dag ble flere studenter skadd i sammenstøtene etter flere dager med voldelige demonstrasjoner.

 • Zuma lover bot og bedring

  Sør-Afrikas president Jacob Zuma vil betale tilbake noen av de offentlige midlene som ble brukt til å pusse opp huset hans. Det er tidligere slått fast at presidenten hadde unndratt midler til formålet. Beløpet som skal tilbakebetales er ikke kjent.

Studenter mot politi i Sør-Afrika

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no