Hopp til innhold
Cyril Ramaphosa
Foto: RODGER BOSCH / AFP

Sør-Afrika

Oppsummert

Cyril Rapaphosa er president i Sør-Afrika, og er anklaget for korrupsjon. Han tilhører ANC-partiet. Det er tillyst presidentvalg i landet i 2024.

  • Fem personer skutt og drept i Cape Town

    Onsdag morgen skal fire menn og en kvinne ha blitt skutt og drept i Cape Town i Sør-Afrika. Det melder sørafrikansk politi på sine nettsider.

    Politiet etterforsker hendelsen, og sier dødsfallene kan knyttes til et annet drap i nærheten få timer tidligere.

    Motivet for drapene er foreløpig ikke kjent.

  • Fleire tusen heimlause etter brann i Sør-Afrika

    To menneske har mista livet og 2000 er heimlause etter tre brannar rundt Cape Town i Sør-Afrika denne helga, melder AFP.

    Den største brannen starta søndag morgon i Mfuleni søraust for Cape Town. Denne brannen øydela 150 hus, og gjorde at tusen menneske mista heimen sin.

    30 år etter at apartheid blei avskaffa i landet, er det framleis mange sørafrikanarar som lever i fattigdom.

  • Sør-Afrikas ekspresident i bilulykke – antyder politisk motiv

    Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma kom uskadd det da bilen hans ble påkjørt av en beruset sjåfør. Han antyder at regjeringspartiet ANC var innblandet.

    Ulykken skjedde sent torsdag, bare timer etter landets valgkommisjon besluttet at han ikke får stille i parlamentsvalget i mai.

  • Sør-Afrikas ekspresident Zuma får ikke stille til valg

    Valgkommisjonen i Sør-Afrika sier den har utestengt tidligere president Jacob Zuma fra å få delta i valget på ny nasjonalforsamling 29. mai.

    – Når det gjelder tidligere president Zuma har vi fått inn en klage, og den er opprettholdt, sier kommisjonens leder Mosotho Moepya til pressen. Han kom ikke med noen nærmere detaljer.

    Jacob Zuma
    Foto: AFP
  • 45 personer omkom i bussulykke i Sør-Afrika

    45 personer omkom da en buss kjørte av en bro i Sør-Afrika. I tillegg skal et åtte år gammelt barn være alvorlig skadet, skriver landets samferdselsdepartement i en pressemelding.

    Ifølge myndighetene skal sjåføren ha mistet kontrollen over bussen da den kjørte over en bro. Bussen falt deretter rundt 50 meter under broen og begynte å brenne.

    Busspassasjerene skal ha vært på vei til en påskegudstjeneste i Moria, helt nord i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no