NRK Meny
Libyske regjeringsstyrker i kamper i Benghazi
Foto: STRINGER / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. De har nå kommet til enighet om våpenhvile og nytt valg.

 • Flere døde etter lastebil veltet

  Mins 23 mennesker skal ha omkommet etter at en lastebil med rundt 150 flyktninger og migranter veltet i Libya, ifølge lokale kilder. Ulykken skjedde onsdag i nærheten av byen Bani Walid. Årsaken til ulykken er ikke kjent, skriver AFP.

 • Opp mot 150 såret i bombeangrep

  Minst en person ble drept og opp mot 150 ble såret i bombeangrepet mot en moské i Benghazi i Libya tidligere i dag. To bomber eksploderte like før fredagsbønnen, melder AFP. Dette er det andre angrepet mot moskeer i byen på kort tid.

 • En drept og flere såret i Benghazi

  En person er død og 37 er såret etter to eksplosjoner i en moské i byen Benghazi i Libya, opplyser medisinsk personell ifølge Reuters.

 • 27 drepne av bilbomber

  27 personar vart drepne då to bilbomber eksploderte i byen Benghazi aust i Libya, opplyser lokale helsemyndigheiter. tillegg skal over 30 personar vere skadde i angrepet. Den eine bilbomba var plassert framfor ein moske, ifølgje ei sikkerheitskjelde.

 • Bilbomber drepte elleve i Benghazi

  Minst elleve mennesker ble drept da to bilbomber eksploderte i byen Benghazi øst i Libya, melder Reuters. Byen har de siste årene vært preget av kamper mellom ytterliggående islamister og styrker under kommando av opprørsgeneral Khalifa Haftar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no