Demonstrasjon til støtte for den FN-støttede regjeringen i Libya. Libysk flagg.
Foto: MAHMUD TURKIA / AFP/Tne Scanpix

Uro i Libya

Oppsummert

I Libya er det nå håp om våpenhvile mellom de to rivaliserende regjeringene med hver sin væpnede styrke. I vest regjerer en FN-støttet regjering ledet av Fayez al-Sarraj. I øst har LNA-militsen kontroll, ledet av Khalifa Haftar.

 • Nytt toppmøte om Libya-konflikten

  Tyskland er vert for et nytt toppmøte om Libya. Utenriksministere og internasjonale organisasjoner møtes søndag morgen på sikkerhetskonferansen i München for å diskutere hvordan Libya-konflikten kan avsluttes.

 • Ber om varig våpenhvile i Libya

  FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile. Storbritannia har forfattet resolusjonen, som også fordømmer den siste tidens opptrapping i kampene landet.

 • FN ber om varig våpenhvile i Libya

  FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile. De støtter også Berlin-toppmøtet der internasjonale ledere lovte å opprettholde FNs våpenembargo for Libya.

 • FN: Enige om våpenhvile i Libya

  Partene i Libya er i prinsippet enige om å gjøre våpenhvilen permanent, opplyser FNs spesialutsending Ghassan Salame. Representanter fra de rivaliserende partene i Libya-konflikten møttes i går i FN-regi i Genève i et forsøk på å få liv i fredsprosessen.

 • Libya-samtalar i Sveits

  Representantar frå dei rivaliserande partane i Libya-konflikten har hatt møte i regi av FN i Genève i Sveits måndag. Møtet har skjedd etter Russland og Tyrkia møttest 13. januar for å forsøke å mekle fram ei varig våpenkvile.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no