NRK Meny
Libyske regjeringsstyrker i kamper i Benghazi
Foto: STRINGER / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. De har nå kommet til enighet om våpenhvile og nytt valg.

 • 15 drept i masserømning fra fengsel

  Over hundre migranter og flyktninger ble beskutt da de rømte fra et hemmelig fengsel nordøst i Libya, ifølge Leger Uten Grenser (MSF). 15 skal være drept. Fengselet ligger i byen Bani Walid. MSF sier de behandler 25 skadde.

 • Flere drept av bilbombe i Libya

  Minst sju ble drept og rundt 20 skadd da en bilbombe gikk av i byen Benghazi øst i Libya torsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP. Bomben gikk av i nærheten av et hotell.

 • Minst åtte drept i selvmordsangrep

  Minst åtte personer mistet livet da en selvmordsbomber i bil angrep en sikkerhetsbarrikade øst i Libya sent torsdag, ifølge sikkerhets- og sykehuskilder, melder nyhetsbyrået AFP.

 • Luftangrep mot opprørarar i Libya

  Minst to opprørarar vart drepne i eit amerikansk luftangrep i Libya i dag, melder USAs militærleiing. Angrepet var ein del av innsatsen for å bryte opp og øydelegge terrororganisasjonar i området. Ingen sivile vart drepne, ifølge militærleiinga.

 • Flere døde etter lastebil veltet

  Mins 23 mennesker skal ha omkommet etter at en lastebil med rundt 150 flyktninger og migranter veltet i Libya, ifølge lokale kilder. Ulykken skjedde onsdag i nærheten av byen Bani Walid. Årsaken til ulykken er ikke kjent, skriver AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no