NRK Meny
Libyske regjeringsstyrker i kamper i Benghazi
Foto: STRINGER / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. De har nå kommet til enighet om våpenhvile og nytt valg.

 • – Bidrar til misbruk av migranter

  Europeiske myndigheter har utsatt hundretusener av mennesker for tortur og misbruk i Libya, vel vitende om sine handlinger. Det skriver Amnesty International i rapporten «Libya's dark web of collusion», melder DPA.

  Amnesty mener europeiske myndigheter må utforme lovlige veier for migranter som vil til Europa
  Foto: Santi Palacios / AP
 • Vil fly 15 000 Libya-migranter

  FN planlegger å frakte 15 000 migranter i Libya tilbake til sine hjemland i løpet av desember, melder DPA. Mellom 700 000 og 1 million migranter oppholder seg ifølge IOM i landet, de fleste fra afrikanske land.

 • Migranter skal evakueres fra Libya

  EU og Den afrikanske union vil prøve å hente ut 3.800 migranter fra en leir i Libya. I første omgang skal innsatsen rettes inn mot en leir utenfor Libyas hovedstad Tripoli der 3.800 migranter oppholder seg, de fleste av dem fra Vest-Afrika.

 • Tillater evakuering av migranter

  Libya ble onsdag enige med en rekke europeiske og afrikanske land om å tillate evakuering av migranter etter et møte om å bekjempe slavehandel. Det skjer etter at det kom fram at mennesker i flere flyktningleirer i Libya er utsatt for slavehandel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no