NRK Meny
Libyske regjeringsstyrker i kamper i Benghazi
Foto: STRINGER / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. De har nå kommet til enighet om våpenhvile og nytt valg.

 • Libyas tidligere statsminister fri

  Libyas tidligere statsminister Ali Zeidan, som ble bortført av væpnede menn for ni dager siden, er frigitt, opplyser familie og venner. Han skal ha vært bortført av en militsgruppe. Zeidan ble kastet som statsminister etter anklager om korrupsjon.

 • Elleve halshogd i angrep i Libya

  Minst elleve mennesker er halshogd i et angrep mot en veisperring kontrollert av styrker som støtter opprørsgeneralen Khalifa Haftar i Libya. Angrepet skjedde onsdag rundt 500 kilometer sør for Tripoli.

 • Tidligere statsminister bortført

  Libyas tidligere statsminister Ali Zeidan er bortført av en væpnet gruppe, og ingen har hørt fra ham på ni dager, opplyser familien. Zeidan ble statsminister i 2012, men ble kastet av nasjonalforsamlingen i mars 2014 etter anklager om korrupsjon.

 • Macron: – Rivalene enige

  Forhandlingene mellom de to hovedrivalene i Libya har kommet til enighet om at det skal holdes valg våren 2018, sier Frankrikes president Emmanuel Macron ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no