Smoke rises form the headquarters of Libyan state oil firm National Oil Corporation (NOC) after three masked persons attacked it in Tripoli
Foto: Hani Amara / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. 4. september kom de til enighet om våpenhvile og nytt valg. Samtidig fortsetter uroen i landet.

 • Milits kontrollerer libysk oljefelt

  Væpnede militssoldater har tatt kontroll over et oljefelt i Libya, der norske Equinor er inne på operatørsiden. Det er ikke kjent hvilken milits som har tatt kontrollen av feltet eller hvilke krav de eventuelt stiller for å trekke seg tilbake.

 • Ni drept og elleve bortført i Libya

  Minst ni personer er drept i et antatt IS-angrep på en politistasjon i ørkenbyen Tazerbo i Libya. Elleve andre er bortført. Det er medlemmer av den ytterliggående islamistgruppen IS som står bak fredagens angrep, ifølge lokal politi.

 • Trekker seg fra fredskonferanse

  Tyrkia trekker seg fra fredskonferanse om Libya i Palermo etter å ikke ha blitt invitert til et møte. Det var ledere fra blant annet Italia, Russland og EU som møtte opprørsgeneral Khalifa Haftar og Fayez Serraj som leder den FN-støttede regjeringen.

 • Massegrav funnet i Libya

  En massegrav med levninger av 75 mennesker er funnet nær Sirte vest i Libya, og det antas at det kan være snakk om IS-krigere. Massegraven ligger i al-Daheir-området og ble ifølge en talsmann for myndighetene i oppdaget for få dager siden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no