Tripoli, Libya
Foto: Hani Amara / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. Konflikten i landet eskalerte kraftig 7.april da styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar angrep hovedstaden Tripoli.

 • Libya stenger interneringsleir

  Libyske myndigheter har stengt interneringsleiren Karareem i Misrata og flyttet over hundre mennesker til to andre leirer. Leger Uten Grenser (MSF) er bekymret. Forholdene deres går fra dårlig til verre, frykter MSF.

 • Utelukker fredssamtaler

  Libyas statsminister Fayez al-Sarraj sier at det er uaktuelt å innlede fredssamtaler med den libyske opprørslederen Khalifa Haftar. Sarraj brukte store deler av sin tale i FNs hovedforsamling onsdag til å angripe Haftar.

 • Flyangrep i Libya

  USA har gjennomført et nytt flyangrep mot antatte opprørere i Libya, det andre på under en uke. Ifølge USAs Afrika-kommando (AFRICOM) ble elleve medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa IS drept i tirsdagens flyangrep.

 • Tre personer mistenkt for tortur

  Tre personer som er mistenkt for å ha drevet en interneringsleir i Libya, er pågrepet i Italia. I leiren skal mennesker ha blitt voldtatt, torturert og drept. Ofrene ble holdt innesperret i en tidligere flybase i byen Zawiya.

 • Ocean Viking reddet 50 mennesker

  50 mennesker er reddet fra havsnød av det norske skipet Ocean Viking i Middelhavet utenfor kysten av Libya. Blant dem er tolv mindreårige. De 50 ble reddet fra en gummibåt i havsnød i internasjonalt farvann, skriver Leger Uten Grenser på Twitter.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no