Smoke rises form the headquarters of Libyan state oil firm National Oil Corporation (NOC) after three masked persons attacked it in Tripoli
Foto: Hani Amara / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. 4. september kom de til enighet om våpenhvile og nytt valg. Samtidig fortsetter uroen i landet.

 • Massegrav funnet i Libya

  En massegrav med levninger av 75 mennesker er funnet nær Sirte vest i Libya, og det antas at det kan være snakk om IS-krigere. Massegraven ligger i al-Daheir-området og ble ifølge en talsmann for myndighetene i oppdaget for få dager siden.

 • Ni drept i strid i Libya

  Ni personer, inkludert to sivile, ble torsdag drept og tretten ble skadd i et sammenstøt mellom to rivaliserende militser i Libyas hovedstad Tripoli, ifølge lokale myndigheter. Det til tross for våpenhvilen som ble inngått 4. september.

 • Oljehovedkvarter under angrep

  Hovedkvarteret til Libyas nasjonale oljeselskap (LNO) i Tripoli er under angrep, melder lokale medier og øyenvitner. Ifølge nettavisen The Libyan Observatory har væpnede menn stormet bygningen etter at det først ble meldt om sammenstøt utenfor.

 • Rundt 400 fanger rømte fra fengsel

  Rundt 400 fanger rømte etter et opprør i et fengsel i en forstad til byen Tripoli i Libya søndag. Fangene kom seg ut etter at de klarte å bryte opp dører, melder byrået AFP. Kamper mellom rivaliserende militser foregikk av nærheten av fengselet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no