Tripoli, Libya
Foto: Hani Amara / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. Konflikten i landet eskalerte kraftig 7.april da styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar angrep hovedstaden Tripoli.

 • FN evakuerer folk frå Libya

  FN har evakuert 163 flyktningar frå Libya til Niger etter kampar om den libyske hovudstaden Tripoli. Over 3000 er framleis fanga i konfliktområdet. Dette er første evakuering sidan opptrappinga av konflikten i Libya starta for to veker sidan.

 • 205 drept i Libya

  Minst 205 mennesker er drept og over 900 såret i kampene om Libyas hovedstad Tripoli, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

 • FN ber om våpenhvile i Libya

  FNs sikkerhetsråd har begynt forhandlinger om et britisk resolusjonsutkast med krav om umiddelbar våpenhvile i den libyske hovedstaden. Minst to sivile er drept og fire såret i nye rakettangrep mot Tripoli i natt.

 • AFP: Rakettangrep i Tripoli

  To mennesker skal være drept og åtte skadd etter at flere raketter har truffet Libyas hovedstad Tripoli. Det har pågått voldsomme kamper i byen den siste tida.

 • 121 personer drept i Libya

  121 personer er drept og 561 personer er såret i Tripoli i Libya etter at styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar innførte en offensiv for å ta kontroll over hovedstaden i starten av april i år. Det sier Verdens helseorganisasjon søndag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no