Tripoli, Libya
Foto: Hani Amara / Reuters

Uro i Libya

Oppsummert

Libya har vært herjet av en konflikt mellom to rivaliserende regjeringer med hver sin væpnede styrke. Konflikten i landet eskalerte kraftig 7.april da styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar angrep hovedstaden Tripoli.

 • FN-ansatte ble drept av bilbombe

  Tre FN-ansatte ble drept av en bilbombe i Benghazi, selv om rivaliserende styrker i Tripoli lørdag inngikk en våpenhvile, før den muslimske høytiden eid. Ingen har så lagt påtatt seg skylden for bilbomben.

 • En tredje FN-ansatt død etter bombe

  En tredje FN-ansatt har mistet livet som av skadene etter et bilbombeangrep i byen Benghazi i Libya, melder Reuters. Tidligere lørdag tok bomben livet av to FN-ansatte.

 • FN fordømmer bilbombeangrep

  FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bilbombeangrepet som tok livet av to FN-ansatte i byen Benghazi i Libya lørdag, skriver Reuters. Han ber de krigende partene respektere våpenhvilen under høytiden id al-ahda.

 • Bilbombe drepte to FN-ansatte

  To FN-ansatte er blitt drept av en bilbombe i byen Benghazi i Libya, melder Reuters. Det er foreløpig uvisst hvem som står bak angrepet, og om det er flere personer som er skadet eller drept.

 • Åpner for våpenhvile under høytid

  Regjeringen i Libya har sagt seg villige til å inngå en midlertidig våpenhvile med opprørere i landet under høytiden id al-adha, hvis de fikk innfridd visse betingelser, melder nyhetsbyrået AFP. Høytiden varer fra søndag til og med tirsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no