COLOMBIA-EXPLOSION-CAR BOMB
Foto: JUAN BARRETO / AFP

Uro i Colombia

Oppsummert

Colombia er preget av mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt. Over halvparten av folk som bor i landlige områder er utsatt for vold og konflikt, ifølge Flyktninghjelpen.

 • 40.000 protesterte i Colombia

  Rundt 40.000 demonstranter gikk onsdag gjennom gatene i flere byer i Colombia i protest mot president Iván Duque. De demonstrerer mot korrupsjon og sosial ulikhet og krever at presidenten går i dialog med dem.

 • Varsler ny streik i Colombia

  En colombiansk fagforeningsleder sier det blir en ny streik onsdag, og sier at protestbølgen som herjer landet, vil fortsette. I seks dager på rad har det vært regjeringskritiske demonstrasjoner i Colombia.

 • Starte nasjonale samtaler

  President Ivan Duque startet søndag samtaler med nyvalgte guvernører og ordførere i Colombia i et forsøk på å roe protestbølgen, som var inne i sin fjerde dag.

 • Samtalene er i gang i Colombia

  Samtalene mellom Colombias president Iván Duque og opposisjonen er i gang, melder nyhetsbyrået AFP. Presidenten har innkalt opposisjonen til samtaler, i håp om få slutt på protestene.

 • Starter samtaler med opposisjonen

  Colombias president Ivan Duque sier at samtalene med opposisjonen starter søndag. De siste dagene har flere tusen mennesker demonstrert i en rekke byer i Colombia mot presidentens økonomiske politikk. Duque har lovet å snakke med demonstrantene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no