COLOMBIA-EXPLOSION-CAR BOMB
Foto: JUAN BARRETO / AFP

Uro i Colombia

Oppsummert

Colombia er preget av mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt. Over halvparten av folk som bor i landlige områder er utsatt for vold og konflikt, ifølge Flyktninghjelpen.

 • Nekter for bånd til kriminelle

  Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido nekter for å ha bånd til en væpnet kriminell gruppe i Colombia. Et bilde av Guaido sammen med medlemmer av en kriminell gruppe kjent som Rastrojos, er har de siste dagene dukket opp i sosiale medier.

 • Colombia anklager Venezuela

  Colombias president Ivan Duque anklager Venezuela for å ha gitt ly til en gruppe bestående av tidligere FARC-kommandører som har varslet væpnet kamp i Colombia. – Gruppen er ikke en geriljabevegelse, men en gjeng narkosmuglende terrorister, sier han.

 • Vil la spesialstyrker lete

  Colombias høyreorienterte president Ivan Duque sier han har opprettet en spesialstyrke som skal spore opp to tidligere FARC-ledere som varsler en ny offensiv. De beskylder Colombias
  regjering for å ha brutt forutsetningene i fredsavtalen fra 2016.

 • FARC-ledere varsler ny offensiv

  Tidligere FARC-ledere varsler at de vil sette i gang en offensiv som følge av det de mener er en feilslått implementering av fredsavtalen i Colombia. De hevder at 85 tidligere FARC-soldater har blitt drept siden fredsavtalen trådte i kraft i 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no