COLOMBIA-EXPLOSION-CAR BOMB
Foto: JUAN BARRETO / AFP

Uro i Colombia

Oppsummert

Colombia er preget av mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt. Over halvparten av folk som bor i landlige områder er utsatt for vold og konflikt, ifølge Flyktninghjelpen.

 • Tidligere geriljaleder tatt i ed

  Jesús Santrich, som bidro til fredsavtalen mellom FARC og Colombia, ble tirsdag tatt i ed som i kongressen, to uker etter at han slapp ut av varetekt. Santrich kommenterte at det var «et nytt skritt i kampen og forsvaret av fred for Columbia».

 • AP: Bevis knytter hærsjef til drap

  Nye beviser kan tyde på at sjefen for Colombias hær var med på å dekke over drap på sivile for mer enn ti år siden, ifølge nyhetsbyrået AP. Nyhetsbyrået har fått dokumentene av en person tett på den pågående etterforskningen av drapene.

 • AP: Bevis mot colombiansk hærsjef

  Nyhetsbyrået AP mener det finnes bevis for at topplederen i Colombias hær var med på å dekket over drap på sivile for 15 år siden. Flere tar nå til orde for at Nicacio Martínez Espinel skal gå av.

 • Ni omkom i Colombia

  Minst ni mennesker døde og fire ble skadet i en eksplosjon torsdag i et fjellområde sørvest i Colombia. Urbefolkningen der har i 10 dager blokkert veitrafikken. Det er uklart hva som forårsaket eksplosjonen, melder Reuters.

 • Fredsforhandling med ELN skrinlagt

  Regjeringa i Colombia vil ikkje ta initiativ til nye samtalar med ELN-geriljaen. Forhandlingane med den nest største geriljaen braut saman i fjor. Utanriksministeren i Colombia seier til NRK at ELN ikkje har gått med på vilkåra for forhandlingar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no