COLOMBIA-EXPLOSION-CAR BOMB
Foto: JUAN BARRETO / AFP

Uro i Colombia

Oppsummert

Colombia er preget av mange rivaliserende opprørsfraksjoner og stadig voldelige sammenstøt. Over halvparten av folk som bor i landlige områder er utsatt for vold og konflikt, ifølge Flyktninghjelpen.

 • Ni omkom i Colombia

  Minst ni mennesker døde og fire ble skadet i en eksplosjon torsdag i et fjellområde sørvest i Colombia. Urbefolkningen der har i 10 dager blokkert veitrafikken. Det er uklart hva som forårsaket eksplosjonen, melder Reuters.

 • Fredsforhandling med ELN skrinlagt

  Regjeringa i Colombia vil ikkje ta initiativ til nye samtalar med ELN-geriljaen. Forhandlingane med den nest største geriljaen braut saman i fjor. Utanriksministeren i Colombia seier til NRK at ELN ikkje har gått med på vilkåra for forhandlingar.

 • Leder for FARC-utbrytere drept

  Lederen for en utbrytergruppe fra FARC-geriljaen er drept av hæren i Colombia, opplyser president Ivan Duque. Ni andre geriljamedlemmer skal være drept og flere tatt til fange, melder Reuters.

 • Gerilja med krav i Colombia

  Den venstreradikale geriljagruppa ELN krev at delegasjonen deira på Cuba får returnere til Colombia innan 15 dagar. Etter bilbombeåtaket i Bogota der 21 personar omkom, har Colombia på ny utsett arrestordre mot leiarar i geriljagruppa.

 • Protest mot terror i Colombia

  Mange tusen colombianere kledd i hvitt demonstrerte mot terror i hovedstaden Bogota etter at 21 mennesker ble drept i et bilbombeangrep. Angrepet rammet General Santander nasjonale politihøyskole i hovedstaden torsdag. Rundt 70 mennesker ble såret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no