Hopp til innhold
Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved UiB
Foto: Hufton + Crow

Universitetet i Bergen

Oppsummert

Universitetet i Bergen, UiB, ble åpnet i 1948 som en fortsettelse av virksomheten ved Bergen Museum, som ble grunnlagt i 1825. Nær 18.500 studenter og vel 4000 ansatte er organisert i sju fakulteter.

 • Millionpris til Universitetet i Bergen

  Et emne i geobiologi ved Universitetet i Bergen har fått tildelt Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning 2023. Studieemnet fikk prisen for sitt arbeid med studentaktiv læring og nytenking rundt vurdering av studentene. Prisen er på 1 million kroner.

  – Å få oppmerksomhet for at vi legger ekstra arbeid i utdanningen, er veldig viktig. Kanskje vil enda flere se at undervisning ikke bare er en plikt som tar tid bort fra forskning, men har stor faglig betydning for både fag og studenter, sier førsteamanuensis i geobiologi Bjarte Hannisdal i en pressemelding.

 • Høgskoler og universiteter sjekker tilfluktsrom

  Flere universiteter og høgskoler kartlegger nå tilfluktsrommene sine som følge av krigen i Ukraina, skriver Khrono.

  Både Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, NTNU i Trondheim og Universitetet i Agder har satt i gang eller allerede gjennomført kartlegginger av hvor mange tilfluktsrom de har på sine områder og tilstanden deres.

  Flere av tilfluktsrommene brukes til andre ting, noe som er tillatt i fredstid. Reglene sier at tilfuktsrommene må kunne klargjøres for bruk i løpet av 72 timer. I Bergen brukes f.eks. et tilfluktsrom på Juridisk fakultet av studentpuben «Straffbar».

 • Kari Loe Hjelle ny museumsdirektør

  Kari Loe Hjelle er tilsett som ny direktør på Universitetsmuseet i Bergen. No jobbar ho som professor ved Avdeling for naturhistorie på museet. Loe Hjelle overtar jobben frå nyttår. Avtroppande direktør Henrik Van Achen har hatt jobben i ni år.

 • Rastad ny UiB-direktør

  Universitetet i Bergen har ansatt Robert Rastad som ny univsersitetsdirektør. Rastad kommer fra jobben som kommunaldirektør ved byrådsleders avdeling i Bergen kommunen. Han tar over etter Kjell Bernstrøm.

  Robert Rastad
  Foto: Simen Sundfjord Otterlei

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no