Frigir navn på omkommet UiB-student

Tre studenter fra Universitetet i Bergen var innblandet i en bilulykke i Cape Town.

Realfagsbygget i Bergen

STUDERTE REALFAG: Alle de tre studentene som var involvert i bilulykken natt til mandag gikk på lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk ved Universitetet i Bergen. Dette semesteret var alle tre utvekslingsstudenter ved The Cape Academy of Maths, Science & Technology (CAMST) i Cape Town.

Foto: Christian Alsaker

Det var 25 år gamle Vilde Marie Aanderaa som mistet livet i ulykken, opplyser Universitetet i Bergen (UiB) i en pressemelding tirsdag kveld.

Omtrent 80 medstudenter var i kveld samlet for å få mer informasjon om hendelsen. Der ble de også informert om navnet på den omkomne.

Alle de tre studentene som var involvert i bilulykken natt til mandag var utvekslingsstudenter ved The Cape Academy of Maths, Science & Technology (CAMST) i Cape Town og gikk på lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk

Ulykken inntraff natt til mandag.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, sier dekan Helge Dahle ved Universitetet i Bergen i en pressemelding.

Reiser til Sør-Afrika

De to andre ble ikke kritisk skadet, men de blir tatt hånd om av helsepersonell, opplyser universitetet. En stedlig representant fra UiB er til stede på sykehuset og følger opp de to studentene som var involvert i ulykken. I tillegg er en representant fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet på vei til Sør-Afrika.

Laster kart, vennligst vent...

– Foreløpig har vi lite informasjon om hva som har skjedd. Vi vet at to er skadet og at den tredje dessverre har mistet livet, sier Helge Dahle, dekan på det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiB.

Utenriksdepartementet opplyser til NRK at de bistår med sine ansatte ved ambassaden i Sør-Afrika.

Informert mandag

Universitetet fikk beskjed om ulykken i går ettermiddag, men visste da lite om omfanget.

– Vi fikk først vite om at en av studentene hadde lettere skader. Når vi nå får vite at det var langt mer alvorlig, er det klart vi reagerer på det. Det er trist, vi har ikke råd til å miste noen av våre studenter, sier Dahle.

– Vi har rutiner for hvordan vi følger opp dem som er på stedet, medstudenter og andre som har vært i kontakt med dem, sier Dahle.